Bulharská Banica s balkánským sýrem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1690 kalorií
1.0g cukrů
143.0g tuků
90.0g bílkovin


Příprava

Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polovinou směsi, kterou jsme si připravili smícháním nadrobno nakrájeného balkánského sýra, bílého jogurtu, kypřícího prášku, vajec a soli. Na směs položíme další plát listového těsta a postup opakujeme. Poslední plát listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a jemně propícháme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.

přidejte na:
beruska1986

18. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí to vyborne
majka 28. 03. 2017, 21:54
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborné
dušanka 09. 09. 2019, 22:35