Bulharská Banica s balkánským sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1690
kalorií
1.0g
cukrů
143.0g
tuků
90.0g
bílkovin
Příprava
Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polovinou směsi, kterou jsme si připravili smícháním nadrobno nakrájeného balkánského sýra, bílého jogurtu, kypřícího prášku, vajec a soli. Na směs položíme další plát listového těsta a postup opakujeme. Poslední plát listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a jemně propícháme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.
beruska198618. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.