Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1690 kalorií 1.0g cukrů 143.0g tuků 90.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polovinou směsi, kterou jsme si připravili smícháním nadrobno nakrájeného balkánského sýra, bílého jogurtu, kypřícího prášku, vajec a soli. Na směs položíme další plát listového těsta a postup opakujeme. Poslední plát listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a jemně propícháme vidličkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.


Přidat na Pinterest
beruska1986

18. 05. 2010, Recept navštíven: 14513x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí to vyborne

28. 03. 2017, 19:54

Přidat komentář
Thumb
toš dobré to bylo

lochness 09. 07. 2011, 12:04

Facebook komentáře