Chuťovky ala paštička
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Z druhé poloviny těsta vyválíme plát maličko silnější a také z něj vykrájíme kolečka. Menším kulatým vykrajovátkem z těchto koleček vykrájíme ještě středy. Rozmícháme si vejce a tato "děravá" kolečka potřeme z jedné strany vejcem a položíme natřenou stranou na plná kolečka na plechu. Pak potřeme kolečka ještě na povrchu a pečeme do zlatova při 150°C. Po upečení plníme lososovou pastou a ozdobíme kouskem citronu.
Tip k receptu
Plnit můžeme, samozřejmě, i čímkoliv jiným.
Pokud jde o zbylé vykrájené středy koleček, tato můžeme potřít vejcem, posypat hrubou solí a kmínem (nebo sezamem nebo sýrem...) a upéci do zlatova.
Ajaja01. 01. 2011