Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Citrusová bábovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1817 kalorií 9.0g cukrů 38.0g tuků 68.0g bílkovin

Příprava

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové nebo bábovkové formě při 180 – 200 °C asi 45 minut.


Přidat na Pinterest
jessynka

09. 05. 2010, Recept navštíven: 1777x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do bílků přidávám špetku soli a formu vysypávám drcenými ořechy
Přidané ingredience: sůl

05. 11. 2014, 15:17

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá bábovka

25. 09. 2016, 17:41

Přidat komentář

Facebook komentáře