Citrusová bábovka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1817 kalorií
9.0g cukrů
38.0g tuků
68.0g bílkovin


Příprava

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olivový olej, mléko, dezertní víno, citrónovou a pomerančovou kůru. Smícháme sušené droždí s moukou a postupně vše přidáme do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové nebo bábovkové formě při 180 – 200 °C asi 45 minut.

přidejte na:
jessynka

09. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
planeta
do bílků přidávám špetku soli a formu vysypávám drcenými ořechy
Přidané ingredience: sůl

05. 11. 2014, 15:17

dušanka
dobrá bábovka

25. 09. 2016, 17:41

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.