Čokoládová pěna
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
644
kalorií
0.0g
cukrů
40.0g
tuků
90.0g
bílkovin
Příprava
Čokoládu nalámeme na malé kousky a vložíme do hrnečku. Necháme rozpustit ve vodní lázni na mírném plameni, pravidelně mícháme. Poté necháme vychladit a přilijeme portské víno. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme a část šlehačky přimícháme do čokolády. Zbylou část šlehačky jen velmi opatrně smícháme s čokoládovou pěnou.
Pěnu plníme do pohárů, posypeme nastrouhanou čokoládou smíchanou se skořicí.
Tip k receptu
Pěna je dobrá i z bílé čokolády. Protože bílá čokoláda není tak tuhá, musíme přimíchat trochu želatiny.
Alirtecka08. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.