Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 15min
Nutriční hodnoty
644 kalorií 0.0g cukrů 40.0g tuků 90.0g bílkovin

Příprava

Čokoládu nalámeme na malé kousky a vložíme do hrnečku. Necháme rozpustit ve vodní lázni na mírném plameni, pravidelně mícháme. Poté necháme vychladit a přilijeme portské víno. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme a část šlehačky přimícháme do čokolády. Zbylou část šlehačky jen velmi opatrně smícháme s čokoládovou pěnou.
Pěnu plníme do pohárů, posypeme nastrouhanou čokoládou smíchanou se skořicí.

Bulb Tip k receptu

Pěna je dobrá i z bílé čokolády. Protože bílá čokoláda není tak tuhá, musíme přimíchat trochu želatiny.


Alirtecka

08. 12. 2010, Recept navštíven: 2027x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Nějak jsem nepochopila tu akci se smetanou - napřed část přidám do čokolády.. JAK velkou část ?... a pak další část do čokoládové pěny... ale to přece dávám stejnou věco stále do stejné čokolády...??? Nebo má být rozdíl v tom, že "velmi opatrně" ?

Ajaja 11. 12. 2010, 06:31

Alirtecka
Rozdíl je v tom, že když už tam jednou tu šlehačku přidáte, máte s toho čokoládovou pěnu...a do te musíte přidat zbylou část slehačky jen velmi opatrně", aby se nesrazila ...

Alirtecka 11. 12. 2010, 09:42

Ajaja
Díky - a kolik teda oiorví té smetany, půlku ? více ? méně ?

Ajaja 12. 12. 2010, 05:12

Alirtecka
Já dávám necelou půlu poprvé a zbytek po druhé :o))))

Alirtecka 12. 12. 2010, 08:29

Ajaja
myslela jsem si to :-))

Ajaja 12. 12. 2010, 11:48

Facebook komentáře