Dobrota na plech
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
3280
kalorií
10.0g
cukrů
20.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Polohrubou mouku, cukr a máslo použijeme na drobenku. Dobře promneme a rozdrobíme.
Ze zpracované drobenky odebereme 1 hrnek na posypání před pečením. Do zbylé drobenky dáme prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečícím papírem a poklademe jahody.
Nakonec posypeme koláč drobenkou a dáme péct. Pečeme při teplotě asi 180 C zhruba 20 minut.
Tip k receptu
Jahody můžeme nahradit různými druhy ovoce, můžeme použít i kompotované.
Jiřulka20. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.