Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dobrota na plech

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
3280 kalorií 10.0g cukrů 20.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Polohrubou mouku, cukr a máslo použijeme na drobenku. Dobře promneme a rozdrobíme.
Ze zpracované drobenky odebereme 1 hrnek na posypání před pečením. Do zbylé drobenky dáme prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečícím papírem a poklademe jahody.
Nakonec posypeme koláč drobenkou a dáme péct. Pečeme při teplotě asi 180 C zhruba 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Jahody můžeme nahradit různými druhy ovoce, můžeme použít i kompotované.


Přidat na Pinterest
Jiřulka

20. 11. 2009, Recept navštíven: 2255x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrota sa mi vydarila

02. 12. 2016, 20:48

Přidat komentář
Tatiana
Tak právě jsem zkusila upéci tuhle dobrotu na plech. Je to sice klasická drobenková buchta, jaká už tady jednou je, ale neměla fotku, tak přidávám ty své :-)

Tatiana 23. 06. 2011, 13:54

Facebook komentáře