Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 3h 0min
Celkový čas: 3h 30min , porce

1272 kalorií, 3.0g cukrů, 97.0g tuků, 98.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a obsah přivedeme k varu. Postupem času se vytváří srážením bílkovin bílá pěna a nad ní ještě hnědá sraženina. Tuto sraženinu se snažíme odstraňovat. Necháme vařit 2 hodiny. Přidáme sůl a pepř, omytou zeleninu a necháme projít prudkým varem. Poté plamen zmírníme a vaříme dál asi hodinu. Maso a kosti vyjmeme, vývar přecedíme pomocí velmi jemného sítka, do kterého můžeme ještě vložit kus plátna. Z vývaru odstraníme mastnotu.

Bulb Tip k receptu

Do vývaru můžeme přidávat kořenovou zeleninu nebo houby podle chuti.
Čím čistší chceme mít vývar, tím pomaleji musíme vařit.
Pokud chceme použít vývar na přípravu omáčky, použijeme méně vody (asi 1,5 l).

Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 5287x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrn...

Domácí hovězí vývar

Domácí hovězí vývar

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí hovězí bujón (vývar) Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný vývar

08. 01. 2016, 11:21

Přidat komentář
katka16031
najlepšia polievka na nedeľu...:D

katka16031 21. 11. 2009, 18:49

Facebook komentáře