Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 30min
Nutriční hodnoty
1272 kalorií 3.0g cukrů 97.0g tuků 98.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a obsah přivedeme k varu. Postupem času se vytváří srážením bílkovin bílá pěna a nad ní ještě hnědá sraženina. Tuto sraženinu se snažíme odstraňovat. Necháme vařit 2 hodiny. Přidáme sůl a pepř, omytou zeleninu a necháme projít prudkým varem. Poté plamen zmírníme a vaříme dál asi hodinu. Maso a kosti vyjmeme, vývar přecedíme pomocí velmi jemného sítka, do kterého můžeme ještě vložit kus plátna. Z vývaru odstraníme mastnotu.

Bulb Tip k receptu

Do vývaru můžeme přidávat kořenovou zeleninu nebo houby podle chuti.
Čím čistší chceme mít vývar, tím pomaleji musíme vařit.
Pokud chceme použít vývar na přípravu omáčky, použijeme méně vody (asi 1,5 l).


Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 5945x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný vývar

08. 01. 2016, 11:21

Přidat komentář
katka16031
najlepšia polievka na nedeľu...:D

katka16031 21. 11. 2009, 18:49

Facebook komentáře