Domácí jablečný závin z nelistového těsta
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
30min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
4099
kalorií
110.0g
cukrů
197.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná.
Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dáme do ledničky cca na 2 hodiny (já si udělám těsto večer a ráno peču)
Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme, naplníme jablky, posypeme krystalovým cukrem (pokud jsou jablka sladká, není cukr třeba). Pro vylepšení můžeme přidat rozinky. Nakonec zahneme rohy, aby jablka nevytékala a přehneme vrchní a spodní část přes sebe.
Takto upravené záviny pečeme po 3 kusech na plechu při 240 °C. Až zrůžoví, necháme je vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme
labe20. 08. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziKomentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
heleen1 05. 10. 2009, 19:22
veka 19. 11. 2009, 07:08
Hana 05. 08. 2011, 20:59
labe 06. 08. 2011, 09:31
markéta 19. 03. 2016, 21:35
alda 14. 07. 2016, 10:52