Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
30min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

4099 kalorií
110.0g cukrů
197.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná.
Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dáme do ledničky cca na 2 hodiny (já si udělám těsto večer a ráno peču)

Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme, naplníme jablky, posypeme krystalovým cukrem (pokud jsou jablka sladká, není cukr třeba). Pro vylepšení můžeme přidat rozinky. Nakonec zahneme rohy, aby jablka nevytékala a přehneme vrchní a spodní část přes sebe.

Takto upravené záviny pečeme po 3 kusech na plechu při 240 °C. Až zrůžoví, necháme je vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme

přidejte na:
labe

20. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
závin vydarený,s orechami perfektne chutný
palino 22. 05. 2018, 21:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablkový závin ako má byť
dušanka 09. 02. 2019, 22:20