Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 55min , porce

4099 kalorií, 110.0g cukrů, 197.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná.
Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dáme do ledničky cca na 2 hodiny (já si udělám těsto večer a ráno peču)

Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme, naplníme jablky, posypeme krystalovým cukrem (pokud jsou jablka sladká, není cukr třeba). Pro vylepšení můžeme přidat rozinky. Nakonec zahneme rohy, aby jablka nevytékala a přehneme vrchní a spodní část přes sebe.

Takto upravené záviny pečeme po 3 kusech na plechu při 240 °C. Až zrůžoví, necháme je vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme

labe

20. 08. 2009, Recept navštíven: 15908x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, př...

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme ...

Domácí jablečný džem

Domácí jablečný džem

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat). Př...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zb...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí jablečný závin z nelistového těsta Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
heleen1
Taky podle toho receptu závin dělám. Je skutečně bezvadný !!

heleen1 05. 10. 2009, 19:22

veka
Já přidávám skořicový cukr a ještě ořechy

veka 19. 11. 2009, 07:08

Thumb
Konečně jsem našla dobrý recept na závin. Už jsem jich vyzkoušela spoustu, ale tenhle je výborný. :-)

Hana 05. 08. 2011, 20:59

labe
Jsem ráda,že vám chutná.

labe 06. 08. 2011, 09:31

Thumb
..vážně se tam dává celá kostka hery??? nebo jak mám rozumnět čtvrt kg? ..díky

markéta 19. 03. 2016, 21:35

Thumb
recept kde neni rum neni strudl

alda 14. 07. 2016, 10:52

Facebook komentáře