Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 55min
Nutriční hodnoty
4099 kalorií 110.0g cukrů 197.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná.
Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dáme do ledničky cca na 2 hodiny (já si udělám těsto večer a ráno peču)

Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme, naplníme jablky, posypeme krystalovým cukrem (pokud jsou jablka sladká, není cukr třeba). Pro vylepšení můžeme přidat rozinky. Nakonec zahneme rohy, aby jablka nevytékala a přehneme vrchní a spodní část přes sebe.

Takto upravené záviny pečeme po 3 kusech na plechu při 240 °C. Až zrůžoví, necháme je vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme


Přidat na Pinterest
labe

20. 08. 2009, Recept navštíven: 19765x


Přidat recenzi
Přidat komentář
heleen1
Taky podle toho receptu závin dělám. Je skutečně bezvadný !!

heleen1 05. 10. 2009, 19:22

veka
Já přidávám skořicový cukr a ještě ořechy

veka 19. 11. 2009, 07:08

Thumb
Konečně jsem našla dobrý recept na závin. Už jsem jich vyzkoušela spoustu, ale tenhle je výborný. :-)

Hana 05. 08. 2011, 20:59

labe
Jsem ráda,že vám chutná.

labe 06. 08. 2011, 09:31

Thumb
..vážně se tam dává celá kostka hery??? nebo jak mám rozumnět čtvrt kg? ..díky

markéta 19. 03. 2016, 21:35

Thumb
recept kde neni rum neni strudl

alda 14. 07. 2016, 10:52

Facebook komentáře