Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí nudle do polévky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 1h 40min , porce

616 kalorií, 0.0g cukrů, 7.0g tuků, 21.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku prosejeme a vsypeme na vál. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něho vajíčko rozkvedlané v mléce. Těsto zpracováváme nejprve vidličkou, pak hněteme rukama, až je těsto dost tuhé. Válečkem vyválíme tenkou placku a necháme chvíli oschnout. Během schnutí ji obrátíme. Oschnutou placku nakrájíme na pruhy asi 4-5 cm široké a poklademe je na sebe. Ostrým nožem krájíme tenké nudle. Rozložíme je na vál a necháme dál schnout.

Hotové nudle vložíme do vroucí polévky a vaříme 5-10 minut. Také je můžeme uvařit samostatně v osolené vodě, scedit, propláchnout studenou vodou, vložit do polévkového talíře a zalít polévkou.

Bulb Tip k receptu

Místo mléka můžeme použít i obyčejnou vodu. Těsto nesolíme, protože by špatně schlo. Raději místo toho více osolíme polévku.

Martina Třetinová

07. 04. 2009, Recept navštíven: 6109x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí nudle do polévky

Domácí nudle do polévky

Mouku prosejeme a vsypeme na vál. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něho vajíčko rozkvedlané v mléce. Tě...

Vaječné domácí nudličky

Vaječné domácí nudličky

Vše spojíme v hladké těsto, vyvalíme na tenký plát a necháme vyschnout, krájíme na nudličky.

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí nudle do polévky Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Trochu mě mate čas uváděný u receptury, protože nevím, zda je v něm počítána i doba schnutí... Když tuto dobu vynechám, tak mi z toho vychází cca půlhoďka práce. Jinak dobrá klasika a rozhodně raději toto než kupované nudle.

12. 11. 2012, 18:15

planeta
Restaurant_star
domácí nudle dělávám dosti často, ale používám polohrubou mouku a špetku soli, nepřidávám mléko
Přidané ingredience: mouka

19. 01. 2014, 07:27

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiž robím z polohrubej múky

11. 01. 2016, 11:10

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý klasický recept

11. 03. 2016, 11:02

Přidat komentář
Thumb
Teda,že se do těsta na domácí nudle dává mléko,to slyším poprvé.Rozhodně bych ho tam nedávala.

Milena 12. 03. 2012, 09:22

Facebook komentáře