Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí nudle do polévky

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 1h 40min
Nutriční hodnoty
616 kalorií 0.0g cukrů 7.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Mouku prosejeme a vsypeme na vál. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něho vajíčko rozkvedlané v mléce. Těsto zpracováváme nejprve vidličkou, pak hněteme rukama, až je těsto dost tuhé. Válečkem vyválíme tenkou placku a necháme chvíli oschnout. Během schnutí ji obrátíme. Oschnutou placku nakrájíme na pruhy asi 4-5 cm široké a poklademe je na sebe. Ostrým nožem krájíme tenké nudle. Rozložíme je na vál a necháme dál schnout.

Hotové nudle vložíme do vroucí polévky a vaříme 5-10 minut. Také je můžeme uvařit samostatně v osolené vodě, scedit, propláchnout studenou vodou, vložit do polévkového talíře a zalít polévkou.

Bulb Tip k receptu

Místo mléka můžeme použít i obyčejnou vodu. Těsto nesolíme, protože by špatně schlo. Raději místo toho více osolíme polévku.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

07. 04. 2009, Recept navštíven: 6491x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Trochu mě mate čas uváděný u receptury, protože nevím, zda je v něm počítána i doba schnutí... Když tuto dobu vynechám, tak mi z toho vychází cca půlhoďka práce. Jinak dobrá klasika a rozhodně raději toto než kupované nudle.

12. 11. 2012, 18:15

planeta
Restaurant_star
domácí nudle dělávám dosti často, ale používám polohrubou mouku a špetku soli, nepřidávám mléko
Přidané ingredience: mouka

19. 01. 2014, 07:27

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tiž robím z polohrubej múky

11. 01. 2016, 11:10

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý klasický recept

11. 03. 2016, 11:02

Přidat komentář
Thumb
Teda,že se do těsta na domácí nudle dává mléko,to slyším poprvé.Rozhodně bych ho tam nedávala.

Milena 12. 03. 2012, 09:22

Facebook komentáře