Dort s rumovým drdolem podle rodiny Hrušínských
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V kastrůlku dobře rozmícháme mléko, smetanu, žloutky, vanilkový a krupicový cukr a mouku. Za stálého míchání uvaříme hustý krém.
Formu na chlebíček vyložíme alobalem tak, aby nám konce přesahovaly přes kraj a na dno dáme první vrstvu- piškoty namočené do rumu. Na piškoty nalijeme trochu horkého krému, dáme další vrstvu piškotů, následuje krém a vše opakujeme, až je forma plná, poslední vrstva jsou piškoty.
Alobal přehneme přes piškoty a moučník zatížíme (já používám dvě krabice mléka nebo džusu). Necháme vychladnout, zátěž sundáme a dort dáme do lednice, kde ho necháme odležet do druhého dne.
Druhý den ho lehce vyndáme z formy pomocí alobalu.
Tip k receptu
Podáváme nakrájený na tenčí plátky, ozdobený ovocem. V původním receptu se ještě zdobil šlehačkou, ale nám lépe chutná bez šlehačky, je dost sytý i bez ní.
Angel 66602. 01. 2010