Granátová zmrzlina
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
4h 0min
Celkový čas
4h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
648
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Granátová jablka i limetu dobře omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Přelijeme do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme smetanu a šleháme do úplného ztuhnutí - dobře to jde s kuchyňským robotem. Tuhou směs přendáme do plastikové vaničky, uhladíme povrch a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny. Servírujeme jen tak nebo ozdobené šlehačkou.
Tip k receptu
Ušlehanou pěnu nemusíme dávat vždycky zmrazit. Hodí se také do ovocných pohárů, nebo jen tak na mlsání.
Samotnou zmrzlinu můžete při podávání pokapat tekutým medem.
04. 08. 2011
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.