Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Halušky podle Maji

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
2001 kalorií 0.0g cukrů 85.0g tuků 90.0g bílkovin

Příprava

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom přímo nad hrncem protíráme připravené těsto přes cedník. Jakmile jsou halušky uvařené, trvá to pár minut a jsou hotové až vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou nebo je scedíme. Dále si nakrájíme oravskou slaninu na kousky a necháme ji na malém plameni cca 10 minut vyškvařit. Mezitím v misce utřeme brynzu se zakysanou smetanou. Uvařené halušky promícháme s brynzovou zálivkou a vyškvařenou oravskou slaninou.

Bulb Tip k receptu

Výborně se k tomuto sytému jídlu hodí zeleninový salát.


Přidat na Pinterest
Maja

09. 11. 2009, Recept navštíven: 2072x


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Já znám teda trochu jiný recept na halušky. Dělám je z brambor a bez vajíčka

veka 25. 11. 2009, 10:15

Maja
Já znám jen tenhle recept. Mám ho vyzkoušený a vždycky když ho doma udělám nic nezůstane.

Maja 25. 11. 2009, 12:01

Sonia005
A já znám ty z obchodu, co se jenom dají do mikrovlnky a je to :-D

Sonia005 03. 01. 2011, 07:28

Hloušková
Místo brynzy dávám nivu.

Hloušková 28. 02. 2011, 23:30

Facebook komentáře