Halušky podle Maji

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2001 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
90.0g bílkovin


Příprava

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom přímo nad hrncem protíráme připravené těsto přes cedník. Jakmile jsou halušky uvařené, trvá to pár minut a jsou hotové až vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou nebo je scedíme. Dále si nakrájíme oravskou slaninu na kousky a necháme ji na malém plameni cca 10 minut vyškvařit. Mezitím v misce utřeme brynzu se zakysanou smetanou. Uvařené halušky promícháme s brynzovou zálivkou a vyškvařenou oravskou slaninou.

Tip k receptu

Výborně se k tomuto sytému jídlu hodí zeleninový salát.

přidejte na:
Maja

09. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Já znám teda trochu jiný recept na halušky. Dělám je z brambor a bez vajíčka

veka 25. 11. 2009, 10:15

Maja
Já znám jen tenhle recept. Mám ho vyzkoušený a vždycky když ho doma udělám nic nezůstane.

Maja 25. 11. 2009, 12:01

Sonia005
A já znám ty z obchodu, co se jenom dají do mikrovlnky a je to :-D

Sonia005 03. 01. 2011, 07:28

Chybí obrázek
Místo brynzy dávám nivu.

Hloušková 28. 02. 2011, 23:30

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.