Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Halušky podle Maji

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

2001 kalorií, 0.0g cukrů, 85.0g tuků, 90.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom přímo nad hrncem protíráme připravené těsto přes cedník. Jakmile jsou halušky uvařené, trvá to pár minut a jsou hotové až vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou nebo je scedíme. Dále si nakrájíme oravskou slaninu na kousky a necháme ji na malém plameni cca 10 minut vyškvařit. Mezitím v misce utřeme brynzu se zakysanou smetanou. Uvařené halušky promícháme s brynzovou zálivkou a vyškvařenou oravskou slaninou.

Bulb Tip k receptu

Výborně se k tomuto sytému jídlu hodí zeleninový salát.

Maja

09. 11. 2009, Recept navštíven: 1952x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Halušky podle Maji

Halušky podle Maji

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promíchám...

Zobrazit všechny podobné recepty k Halušky podle Maji Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Já znám teda trochu jiný recept na halušky. Dělám je z brambor a bez vajíčka

veka 25. 11. 2009, 10:15

Maja
Já znám jen tenhle recept. Mám ho vyzkoušený a vždycky když ho doma udělám nic nezůstane.

Maja 25. 11. 2009, 12:01

Sonia005
A já znám ty z obchodu, co se jenom dají do mikrovlnky a je to :-D

Sonia005 03. 01. 2011, 07:28

Hloušková
Místo brynzy dávám nivu.

Hloušková 28. 02. 2011, 23:30

Facebook komentáře