Halušky podle Maji

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2001 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
90.0g bílkovin


Příprava

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom přímo nad hrncem protíráme připravené těsto přes cedník. Jakmile jsou halušky uvařené, trvá to pár minut a jsou hotové až vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou nebo je scedíme. Dále si nakrájíme oravskou slaninu na kousky a necháme ji na malém plameni cca 10 minut vyškvařit. Mezitím v misce utřeme brynzu se zakysanou smetanou. Uvařené halušky promícháme s brynzovou zálivkou a vyškvařenou oravskou slaninou.

Tip k receptu

Výborně se k tomuto sytému jídlu hodí zeleninový salát.

přidejte na:
Maja

09. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Já znám teda trochu jiný recept na halušky. Dělám je z brambor a bez vajíčka

veka 25. 11. 2009, 10:15

Maja
Já znám jen tenhle recept. Mám ho vyzkoušený a vždycky když ho doma udělám nic nezůstane.

Maja 25. 11. 2009, 12:01

Sonia005
A já znám ty z obchodu, co se jenom dají do mikrovlnky a je to :-D

Sonia005 03. 01. 2011, 07:28

Chybějící obrázek
Místo brynzy dávám nivu.

Hloušková 28. 02. 2011, 23:30