Halušky podle Maji
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
2001
kalorií
0.0g
cukrů
85.0g
tuků
90.0g
bílkovin
Příprava
Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom přímo nad hrncem protíráme připravené těsto přes cedník. Jakmile jsou halušky uvařené, trvá to pár minut a jsou hotové až vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou nebo je scedíme. Dále si nakrájíme oravskou slaninu na kousky a necháme ji na malém plameni cca 10 minut vyškvařit. Mezitím v misce utřeme brynzu se zakysanou smetanou. Uvařené halušky promícháme s brynzovou zálivkou a vyškvařenou oravskou slaninou.
Tip k receptu
Výborně se k tomuto sytému jídlu hodí zeleninový salát.
Maja09. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.