Hermelínová hruška
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
18
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i opepřit, ale není to nezbytně nutné. Tuto směs vrátíme zpět do půlek hrušek a dáme krátce zapéci. Servírujeme lehce polité brusinkovým kompotem nebo jenom brusinkami.
Tip k receptu
Tento předkrm je chutný sám o sobě. Pokud k němu přidáme přílohu, může z něj být i lehká večeře, resp. "druhá" večeře - jako příloha se osvědčil krajíček chleba nasucho opečený v topinkovači (nejlepší je čerstvý chléb, běžný kmínový, konzumní).
Ajaja24. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.