Hermelínová hruška

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
0min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

18 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i opepřit, ale není to nezbytně nutné. Tuto směs vrátíme zpět do půlek hrušek a dáme krátce zapéci. Servírujeme lehce polité brusinkovým kompotem nebo jenom brusinkami.

Tip k receptu

Tento předkrm je chutný sám o sobě. Pokud k němu přidáme přílohu, může z něj být i lehká večeře, resp. "druhá" večeře - jako příloha se osvědčil krajíček chleba nasucho opečený v topinkovači (nejlepší je čerstvý chléb, běžný kmínový, konzumní).

přidejte na:
Ajaja

24. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
dobre samostatne aj ako príloha

04. 03. 2016, 14:39

majka
velmi lákavý recept

30. 04. 2016, 18:57

Svetlana
dobre

07. 10. 2016, 18:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.