Horký sýr z pánve
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
20min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
1044
kalorií
0.0g
cukrů
76.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Rozehřejeme teflonovou pánev a nivu a fetu na ni rozdrobíme. Zahříváme a pomalu mícháme. Když se sýry začnou spojovat, přidáme k nim mouku rozmíchanou ve vlažné vodě. Promícháme a zahříváme asi 4 minuty. Nevadí, když se bude směs k pánvi trochu přichytávat, je to v pořádku. Poté přidáme olivový olej a dobře promícháme.
Snížíme teplotu a necháme směs jen probublávat. Nemícháme. Po několika minutách by se měla vespod začít tvořit světlehnědá vrstvička, když trochu ztmavne, sundáme sýr ze zdroje tepla. Jíme lžičkou přímo z pánve a přikusujeme pečivo.
Tip k receptu
Místo fety můžeme použít balkánský sýr.
andrea9203. 10. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.