Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí pro děti a dietaře

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 5min
Nutriční hodnoty
804 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 70.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a odstraníme tučné části. Nakrájíme je na menší kousky, aby bylo dříve měkké a vložíme do tlakového hrnce společně cca 2l vody, kostkou bujónu, troškou soli a pepřem (moc to ale se solením a pepřením nepřeháním, protože maso se dá vždy dochutit na talíři pro děti by se pak buď nemělo solit a pepřit vůbec). Vaříme asi 1 hodinu a pak maso přendáme do zapékací mísy s troškou vývaru a oleje a pečeme další hodinu v předehřáté troubě na vyšší teplotu, dokud maso úplně nezměkne.


Přidat na Pinterest
Petra

07. 08. 2009, Recept navštíven: 3369x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre

07. 09. 2016, 09:48

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi jednoduchá ale zdravá príprava maska

28. 01. 2017, 20:30

Přidat komentář
Thumb
Dietáři a děti by v žádném případě neměli používat bujón a pepř!

Dietář 13. 08. 2009, 17:44

Petra
Milý dietaři, trošku jsem to musela dochutit, prože jinak by to asi nebylo k jidlu. Určitě to není vhodné pro nejmenší děti, ale pro větší. Svému malému synovi bych asi jídlo taky nepepřila. Starší děti už ale pepřit mohou a dělají to velmi rády. Jídlo jsem uvařila pro devítiletou kamarádčinu dceru a moc jí chutnalo. Co se týče dietařů, tak vím, o čem mluvím, neboť držím diety pořád a v bujónu si vařím maso i ryby a ma to alespon nejakou chut, takze dieta se da drzet dlouhodobe, aniz by jsem se k ni musela premahat. To jen pro vysvetlení názvu receptu :-)

Petra 14. 08. 2009, 10:42

Ajaja
Tak teď jsem nepochopila "dietáře", o jakéže jde - pokud jde o diety na hubnutí (podle mě blbost), tak budiž, neb pepř podpoří trávení... Ale pokud jde o diety ze zdravotního hlediska, tak to potom v některých případech prrrrr....

Ajaja 04. 01. 2010, 21:30

Facebook komentáře