Hovězí steak s orestovanými houbami
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
17min
Celkový čas
37min
Porce
Nutriční hodnoty
1936
kalorií
0.0g
cukrů
122.0g
tuků
194.0g
bílkovin
Příprava
Maso naporcujte na čtyři steaky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Zastříkněte velmi jemně octem a nechte asi 15 minut odležet. Houby očistěte. Velké překrájejte na menší kousky, malé nechte vcelku. V pánvi rozpalte olej. Dejte na něj steaky a opékejte je 3 minuty z jedné strany. Obraťte je a pečte ještě 3–6 minut, podle toho, jak je chcete mít propečené. Poté je zabalte do alobalu a nechejte odpočívat v teple. V kastrolu rozehřejte máslo. Vsypte na něj houby a duste je asi 5 minut. Osolte a mírně opepřete. Horké houby dochuťte kapkou zbylého octa a ihned podávejte se steakem a majoránkou.
Šéfredaktor26. 10. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.