Hovězí steak s orestovanými houbami

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
17min

Celkový čas

37min

Porce


Nutriční hodnoty

1936 kalorií
0.0g cukrů
122.0g tuků
194.0g bílkovin


Příprava

Maso naporcujte na čtyři steaky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Zastříkněte velmi jemně octem a nechte asi 15 minut odležet. Houby očistěte. Velké překrájejte na menší kousky, malé nechte vcelku. V pánvi rozpalte olej. Dejte na něj steaky a opékejte je 3 minuty z jedné strany. Obraťte je a pečte ještě 3–6 minut, podle toho, jak je chcete mít propečené. Poté je zabalte do alobalu a nechejte odpočívat v teple. V kastrolu rozehřejte máslo. Vsypte na něj houby a duste je asi 5 minut. Osolte a mírně opepřete. Horké houby dochuťte kapkou zbylého octa a ihned podávejte se steakem a majoránkou.

přidejte na:
Šéfredaktor

26. 10. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
výborný recept

29. 05. 2016, 18:11

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.