Hrozinkový chlebíček
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1944
kalorií
1.0g
cukrů
94.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Formu na biskubský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozehřejeme máslo a čokoládu nastrouháme na slzičkovém struhadle. Z bílků vyšleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Přidáme rozpuštěné prochladlé máslo a vařečkou promícháme. Do těsta lehce zapracujeme mouku, přidáme čokoládu a hrozinky. Těsto vylijeme do připravené formy, povrch uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Hrozinkový chlebíček pečeme asi 30 minut při 160°C. Upečený a mírně prochladlý chlebíček vyklopíme. Povrch chlebíčku pocukrujeme, nebo polijeme čokoládovou polevou.
JanaB09. 03. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.