Hrozinkový chlebíček

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1944 kalorií
1.0g cukrů
94.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

Formu na biskubský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozehřejeme máslo a čokoládu nastrouháme na slzičkovém struhadle. Z bílků vyšleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Přidáme rozpuštěné prochladlé máslo a vařečkou promícháme. Do těsta lehce zapracujeme mouku, přidáme čokoládu a hrozinky. Těsto vylijeme do připravené formy, povrch uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Hrozinkový chlebíček pečeme asi 30 minut při 160°C. Upečený a mírně prochladlý chlebíček vyklopíme. Povrch chlebíčku pocukrujeme, nebo polijeme čokoládovou polevou.

přidejte na:
JanaB

09. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobrý recept, vyskúšané

10. 04. 2016, 12:31

Chybí obrázek
dobrý rýchly fajnový chlebíček

21. 09. 2017, 10:30

Přidat komentář
Chybí obrázek
Zdá se to být rychlý a dobrý recept,vyzkouším synovi ke svátku a dám vědět.

Jarča 11. 03. 2012, 09:16

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.