Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablka s karamelem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 35min
Nutriční hodnoty
388 kalorií 0.0g cukrů 36.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Omyjeme jablka a zbavíme je jadřinců. Poté jablka nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla, rovnoměrně do ní rozložíme jablka, posypeme cukrem krupice smíchaným se skořicí a obložíme plátky zbylého másla.
Pečeme v troubě asi 15 minut až je cukr oříškově hnědý a zkaramelizovaný.
Ze smetany s moučkovým cukrem ušleháme šlehačku, jablka podáváme horká se šlehačkou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme použít i směs různých druhů ovoce (hrušky, banány, kiwi).


Přidat na Pinterest
Alirtecka

01. 12. 2010, Recept navštíven: 3253x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá ovocná pochuťka

07. 11. 2016, 20:30

Přidat komentář

Facebook komentáře