Jablka s karamelem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
388
kalorií
0.0g
cukrů
36.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Omyjeme jablka a zbavíme je jadřinců. Poté jablka nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla, rovnoměrně do ní rozložíme jablka, posypeme cukrem krupice smíchaným se skořicí a obložíme plátky zbylého másla.
Pečeme v troubě asi 15 minut až je cukr oříškově hnědý a zkaramelizovaný.
Ze smetany s moučkovým cukrem ušleháme šlehačku, jablka podáváme horká se šlehačkou.
Tip k receptu
Můžeme použít i směs různých druhů ovoce (hrušky, banány, kiwi).
Alirtecka01. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.