Jednoduché nočky do polévky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
6min
Celkový čas
21min
Porce
Nutriční hodnoty
584
kalorií
0.0g
cukrů
23.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Máslo utřeme se solí a s vejcem. Přidáváme po částech mléko a mouku a vypracujeme hustší těstíčko. Vezmeme si lžičku, namočíme ji do studené vody a vykrajujeme pomocí lžičky nočky, které hned vhodíme do vroucí polévky. Nočky povaříme jen 5-6 minut, hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch. Jestliže si nejsme jistí dobou vaření, zkusíme zavařit nejprve jeden noček. Po uvaření ho vytáhneme, rozkrojíme a zjistíme, zda je celý provařen.
Tip k receptu
Můžeme si také vyrobit sýrové nočky. Příprava je stejná, ale místo 20 g mouky přidáme 20 g strouhaného tvrdého sýra.
Martina Třetinová10. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.