Chybějící obrázek

Jednoduchý celozrnný chléb

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

2h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

2892 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
80.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si kvásek: droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné až teplé vody, posypeme cukrem, dáme do tepla a necháme vzejít.
Do mísy vsypeme polovinu mouky, zapracujeme kvásek a takto vytvořené těsto necháme asi půl hodiny v teple kynout. Pak do těsta zapracujeme druhý díl mouky se zbytkem vody, solí a olejem, pořádně rukama prohněteme na hladké těsto, zakryjeme a necháme v teple kynout minimálně hodinu.
Z těsta vytvarujeme bochníky (1-2), položíme je na plech, nejlépe vyložený pečícím papírem a dáme takto cca na 20 minut dokynout. Pečeme v předehřáté troubě 220°C asi půl hodiny do zlatova. Během pečení potíráme olejem.

Tip k receptu

Povrch bochníků můžeme libovolně posypat semínky např. slunečnice či dýně, příp. sezamem nebo kmínem.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

11. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chlieb je chuťovo vyborný a zdravý
palino 28. 01. 2017, 21:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný chlieb
katka16031 02. 01. 2019, 23:09