Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jednoduchý celozrnný chléb

Jednoduchý celozrnný chléb

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 40min
Nutriční hodnoty
2892 kalorií 0.0g cukrů 35.0g tuků 80.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si kvásek: droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné až teplé vody, posypeme cukrem, dáme do tepla a necháme vzejít.
Do mísy vsypeme polovinu mouky, zapracujeme kvásek a takto vytvořené těsto necháme asi půl hodiny v teple kynout. Pak do těsta zapracujeme druhý díl mouky se zbytkem vody, solí a olejem, pořádně rukama prohněteme na hladké těsto, zakryjeme a necháme v teple kynout minimálně hodinu.
Z těsta vytvarujeme bochníky (1-2), položíme je na plech, nejlépe vyložený pečícím papírem a dáme takto cca na 20 minut dokynout. Pečeme v předehřáté troubě 220°C asi půl hodiny do zlatova. Během pečení potíráme olejem.

Bulb Tip k receptu

Povrch bochníků můžeme libovolně posypat semínky např. slunečnice či dýně, příp. sezamem nebo kmínem.


Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 4285x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlieb je chuťovo vyborný a zdravý

28. 01. 2017, 20:19

Přidat komentář

Facebook komentáře