Káhirské rizoto

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1948 kalorií
1.0g cukrů
103.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Šálek rýže promyjeme horkou vodou a dáme do kastrolu, zalijeme 2 šálky horké vody a osolíme. Vaříme cca 10 minut doměkka. Poté rýži přidáme k masu, promícháme a krátce zapečeme. Podáváme posypané strouhaným sýrem a obložené rajčaty.

přidejte na:
Evík

18. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybějící obrázek
Milá paní Evíku, nezlobte se, ale připadáte mi spíš jako zlatokopka, než jako kuchařka. Vzít si k ruce kuchařskou knihu a začít opisovat jeden recept za druhým jen kvůli zlaťákům, to by asi uměl každý, ale ne každý na to má žaludek. U Vás kvantita začíná převažovat nad kvalitou, aspoň si to, co vkládáte někdy zkontrolujte a vyvarujete se hrubek...např. rozehřejeme a ne rozehřejem, 2 šálky a ne šálkami. Mimochodem, pochybuju, že jste někdy vařila takové hrůzy, jaké někdy vkládáte... prosím, zamyslete se nad sebou... díky! Kuchařka

Kuchařka 19. 09. 2012, 19:20

Chybějící obrázek
To že se někdy překlepnu mi nepřijde tak hrozné. Pokud vám to vadí, prostě moje recepty ignorujte. A pokud vím, žádné hrůzy nekládám.

Evík 19. 09. 2012, 20:52

Chybějící obrázek
Také se přikláním k prvnímu názoru. Kopírovat recepty z kuchařky umí kdokoli. Docela mě mrzí, že přidáváte recepty bez fotek, které navíc (si myslím) nemáte osobně odzkoušené. Za den je zde sice povoleno přidat max. deset receptů, ale proč je přidávat za každou cenu? :(

Šéfredaktor 20. 09. 2012, 07:41

Ajaja
Napřed mě zaujal název - "Káhirské"... ALe probůh, co je na tom káhirského ? Snad jen oslí můstek přes rýži. Egyptskou kuchyni znám, takže když "Káhirské", tak bych čekala prvky z této kuchyně... nic... A strouhaný sýr? Ten sice patří do rizota, ale ne do "Káhiry"

Ajaja 22. 09. 2012, 20:46

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.