Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 52

Levná mrkvová pomazánka

Levná mrkvová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 5 vařených vajec, 150 g másla, 1 sklenka majonézy, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře

Do mísy si dáme žloutky, máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně utřeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, bílky a nakonec majonézu. Důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Mocca oválky s kávovým krémem

Mocca oválky s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky, 200 g Hery, 110 g cukru moučka, 30 g mleté kávy, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, KRÉM : 250 g másla, 7 lžic mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce mleté kávy, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, 1 hrst arašídů

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme oválky. Pečeme při 200°C asi 8 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, přidáme moučkový cukr a po lžících zašleháváme horké m...

Majzenové zmrzlinky

Majzenové zmrzlinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 2,5 jahodového pudinku, 250 g Hery, 125 g cukru moučka, KRÉM :250 g másla, 7 lžic horkého mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku, 2 lžíce kokosu na posypání

Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme různé tvary např. hvězdičky, srdíčka a nebo kolečka. Pečeme při 200°C asi 5 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, ...

Pita chléb na způsob pizzy

Pita chléb na způsob pizzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pita chlebů, 150 ml rajčatového pyré, 1 hrst koření na pizzu, 150 g šunky, 150 g eidamu, 1 Hermelín, 1 hrst kukuřice

Na plech si dáme pečící papír a na něj rozložíme pita chleby. Lehce je pokropíme vodou a pomažeme rajčatovým pyré. Poté posypeme dle chuti pizza kořením. Na tento základ nastrouháme eidam, poklademe nadrobno nakrájenou šunkou a nahoru dáme pláte...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Obalovaná smažená tlačenka

Obalovaná smažená tlačenka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky drůbeží tlačenky, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Vychlazenou tlačenku nakrájíme na 1 cm široké plátky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby tlačenka nevytekla, tak jí ještě jednou namočíme do vajec a obalíme ve strouhance. Obalené plátky vložíme do rozpáleného oleje ...

Vepřové maso se zeleninou

Vepřové maso se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg vepřového plecka nebo krkovičky, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 30 dkg mražené Mochovské zeleninové směsi, 2 lžičky hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a maso na menší kostky. Na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme maso, osolíme a zamícháme. Ihned zakryjeme pokličkou a dusíme na velmi malém plameni asi 30 minut a občas zamícháme. Maso pus...

Škvarková pomazánka za pár korun

Škvarková pomazánka za pár korun

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 uvařená vejce, 100 g mletých škvarků, 1 cibule, 2 okurky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Nakrájíme si nadrobno vajíčka, cibuli, okurky, pak přidáme mleté škvarky a hořčici. Vše důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Volská oka se sýrem

Volská oka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sýr Camembert, 8 vajec, 2 lžíce nakrájené sterilované červené kapie, 5 lžic tatarské omáčky, 8 lžiček slunečnicového oleje

Sýr nastrouháme na hrubé nudličky a promícháme s tatarskou omáčkou. Kapii nakrájíme nadrobno a vmícháme do sýrové směsi. Na lívanečníkovou pánev dáme pod každé vejce lžičku oleje, vyklepneme vejce a dáme na něj 2 malé lžičky sýrové směsi. Smažíme ...

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Zapečené zelí s uzeným masem

Zapečené zelí s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cibule, 1 lžíce sádla, 1 velké jablko, 2 svazky jarní cibulky, 2 velké brambory, 50 dkg kyselého zelí, 35 dkg vařeného uzeného masa, 1 hlávka česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžičky cukru krystal

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. ...

Bábovičky s dýní

Bábovičky s dýní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dýně, 100 g kandované pomerančové kůry, 4 vejce, 20 dkg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 10 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky kakaa

Očištěnou dýni nastrouháme. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šlehání rozklepneme celá vejce, přidáme krystalový a vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty. Přidáme olej a šleháme další minu...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg drštěk, 10 lžic mletého uzeného masa, 3 červené kapie, 2 sladkokyselé okurky, 1 zeleninový bujón, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic tatarské omáčky

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky. Do 750 ml vody dáme vařit nakrájenou kapii, poté přidáme bujóna dršťky. V 200 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku...

Jahodový koláč smíření

Jahodový koláč smíření

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 250 g tuku (máslo nebo Hera), 300 g cukru moučka (to je v původním receptu po mojí babičce, já dávám o něco méně, citronová kůra (z chemicky neošetřeného citrónu), 400 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 250 ml mléka, 400 g jahod čerstvých nebo mražených (případně jiného ovoce) , 2-3 sáčky vanilkového pudinku, 1 - 1,5 l šťávy podle chuti

Žloutky z pěti vajec, cukr, tuk a strouhanou citrónovou kůru třeme v misce elektrickým ručním šlehačem (v původním receptu mé babičky stojí „půl hodiny třít!“ – myslí se ručně, elektrickým šlehačem to jde mnohem rychleji). Pak přidáváme po troškác...

Žloutkové řezy podle paní Charvátové

Žloutkové řezy podle paní Charvátové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g tuku (nejlepší je Iva), 5 lžic vody, 3 lžíce 8% octa, Krém: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, cukr dle chuti, kousek másla, 2 žloutky, trochu rumu, rybízová marmeláda na potření, rumová nebo citrónová poleva

Přísady zpracujeme v těsto, rozdělíme je na dva díly, každý díl hodně tence vyválíme (na velký plech). Jeden díl dáme na plech, vyložený pečicím papírem, těsto propícháme vidličkou. Placku prudce upečeme (na 200–250°C) a hned vaříme krém. Ve s...

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g odpeckovaných švestek , 1 sáček rýže ve varném sáčku, Do rýže - 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 2 lžíce mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 3 lžíce tvarohu, Do máku - 100 g mletého máku, 1 žloutek, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce Ramy, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, Na sníh - 2 bílky , 2 lžíce cukru krystal

Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou smě...

Kuřecí játra na topince

Kuřecí játra na topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 3 topinky

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry....

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg uvařených drštěk, 2 lžíce hladké mouky, 1 zeleninový bujón, 4 lžíce uzeného bůčku, 4 plátky goudy s pepřem, 3 lžičky sladkokyselé okurky

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle...

Omeleta s tatarkou

Omeleta s tatarkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička nastrouhaného Camembertu, 1 lžíce tatarské omáčky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje, kečup dle chuti, tatarská omáčka podle potřeby, 1 cibule

Nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do talíře, osolíme a rozšleháme vidličkou. Poté přidáme lžíci tatarské omáčky, prošleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Do teflonové pánve dáme lžičku oleje a rozehřejeme ho. Vlijeme připravené vejce a pomalu opéká...

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg kuřecích žaludků, 15 dkg uzeného masa, 3 lžíce sterilovaných okurek, 1 lžička soli, 1 drůbeží bujón, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru krystal

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. U...

Zapečená kuřecí rolka

Zapečená kuřecí rolka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky goudy, 2 lžíce cukety, 1 lžíce kremžské hořčice, 125 ml smetany ke šlehání, sůl , pepř, 1 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, aby vznikl větší plát, který naklepeme pouze po jedné straně. Pláty osolíme, opepříme, pokapeme sojovou a worcesterovou omáčkou a pokladem náplní - po 1 plátku slaniny, sýra, šunky a proužky sterilované kapie...

Kuličky ze salka obalované

Kuličky ze salka obalované

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Salka, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce kakaa, 160 g dětských piškotů, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce rumu, 250 g 100% tuku Omega, sklenka kokosové moučky

Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme. Moučkový cukr, škrob a kakao prosijeme, abychom v kuličkách neměli hrudky. Piškoty, vanilkový cukr, kakao a škrob společně promícháme. Tuk dáme rozpustit do vodní lázně a poté do něj vmícháme Salko. Přisypeme syp...

Perník na plech

Perník na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 450 ml mléka, 160 g čokolády na vaření, 160 ml sladké smetany, 2 hrsti ořechů

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna (cca 2 kg), 4 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 kyselá jablka, 50 g sušených švestek, 3 lžičky kmínu, 1 hrneček drůbežího vývaru na podlévání, 2 lžíce medu, 150 ml červeného vína

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

stránka: