Sýrový nákyp s kyselím zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1356 kalorií
0.0g cukrů
98.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bílý chléb, nejlépe dva tři dny starý, zvlhčíme se 3 žloutky a zbytkem smetany. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Zvlhčený chléb vmícháme do vychladlého zelí. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár vloček másla a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C do hezky hněda.

přidejte na:
Evík

25. 06. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Místo obyčejné slaniny jsem použila anglickou

heladon 29. 01. 2015, 09:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí vynikajúco

hanka 04. 02. 2016, 11:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skvelý nákyp chutný

majka 05. 03. 2016, 13:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to výborné jedlo

dušanka 07. 02. 2017, 10:48

Přidat komentář