Sýrový nákyp s kyselím zelím

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1356 kalorií
0.0g cukrů
98.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bílý chléb, nejlépe dva tři dny starý, zvlhčíme se 3 žloutky a zbytkem smetany. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Zvlhčený chléb vmícháme do vychladlého zelí. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár vloček másla a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C do hezky hněda.

přidejte na:
Evík

25. 06. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
heladon
Místo obyčejné slaniny jsem použila anglickou

29. 01. 2015, 09:08

hanka
chutí vynikajúco

04. 02. 2016, 11:30

majka
skvelý nákyp chutný

05. 03. 2016, 13:03

dušanka
je to výborné jedlo

07. 02. 2017, 10:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.