Sýrový nákyp s kyselím zelím
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1356
kalorií
0.0g
cukrů
98.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bílý chléb, nejlépe dva tři dny starý, zvlhčíme se 3 žloutky a zbytkem smetany. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Zvlhčený chléb vmícháme do vychladlého zelí. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár vloček másla a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C do hezky hněda.
Evík25. 06. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.