Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 55min
Celkový čas: 1h 15min , porce

1356 kalorií, 0.0g cukrů, 98.0g tuků, 52.0g bílkovin

Příprava

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bílý chléb, nejlépe dva tři dny starý, zvlhčíme se 3 žloutky a zbytkem smetany. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Zvlhčený chléb vmícháme do vychladlého zelí. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár vloček másla a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C do hezky hněda.

Evík

25. 06. 2013, Recept navštíven: 802x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou eidamskou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku...

Pražský sýrový nákyp

Pražský sýrový nákyp

Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku a za stáleho miešania trochu opražíme, rozriedime mliekom a uva...

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou pe...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sýrový nákyp s kyselím zelím Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Místo obyčejné slaniny jsem použila anglickou

29. 01. 2015, 09:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí vynikajúco

04. 02. 2016, 11:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý nákyp chutný

05. 03. 2016, 13:03

Přidat komentář

Facebook komentáře