Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1356 kalorií 0.0g cukrů 98.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bílý chléb, nejlépe dva tři dny starý, zvlhčíme se 3 žloutky a zbytkem smetany. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Zvlhčený chléb vmícháme do vychladlého zelí. Z bílků ušleháme sníh a ten vmícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy a navrch dáme pár vloček másla a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°C do hezky hněda.


Evík

25. 06. 2013, Recept navštíven: 945x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Místo obyčejné slaniny jsem použila anglickou

29. 01. 2015, 09:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí vynikajúco

04. 02. 2016, 11:30

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý nákyp chutný

05. 03. 2016, 13:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to výborné jedlo

07. 02. 2017, 10:48

Přidat komentář

Facebook komentáře