Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 94

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Zapečené ředkve s nádivkou

Zapečené ředkve s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 ml mléka, 4 střední černé nebo bílé ředkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g uzeného masa, 1-2 lžíce nasekané petržele, 2 vejce, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omyjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, stlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj...

Salát ze špenátových listů

Salát ze špenátových listů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špenátových listů, 100 g ledového salátu, 1 vetší nebo 2 menší mrkve, 1 avokádo, 1-2 okurky, 10 cherry rajčat, 100 g černých oliv, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce limetové šťávy, sůl, pepř

Omyjeme salát, špenát, rajčata, okurku a mrkve. Do velké mísy natrháme listy špenátu a ledového salátu. Nekrájíme je nožem, všechny vitamíny by se znehodnotily. Nastrouháme oloupanou mrkev a salát posypeme na kostičky nakrájenou okurkou a půlkami ...

Plněný arabský chléb

Plněný arabský chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nakrájené šunky, 4 rajčata, 150 g Mozzarelly, troška bazalky, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 4 placky arabského chleba

Šunku nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a rajčata na kostky. Ze stonků bazalky otrháme lístky a nasekáme je. Vše promícháme a osolíme. Okořeníme, přidáme olej a prolisovaný česnek. Na každý kus arabského chleba dáme na půlku náplň, přeložíme ...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček Francouzské polévky, 1 malý celer, 1 lžíce nasekané petržele, 1 lžíce Ramy, hrst sušených hub, 1 lžíce zakysané smetany

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při střední teplotě 6 – 8 minut. Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme...

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 800 g brambor, talířek hub, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, drcený kmín, sůl, troška nasekané petrželky

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka. Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno. Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si ...

Zaprávané kuře

Zaprávané kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca1200g, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Očistené a vypitvané kurča pokrájame na porcie a dáme variť do mierne osolenej vody. Neskôr pridáme očistenú, na kocky pokrájanú a na masle podusenú koreňovú zeleninu a všetko varíme do mäkka. Keď je všetko mäkke, v smotane rozhabarkujeme múku, pr...

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 hrsti mandlí, hrst strouhanky, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru moučka, troška mleté skořice , 1 sklenka švestkových povidel, několik lžic rozpuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo j...

Bramboropizza

Bramboropizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 5 brambor dle velikosti, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 sterilovaná okurka, 2 vejce, kousek strouhaného Eidamu , špetka provensálského koření, špetka pepře mletého, kousek měkkého salámu

Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně. Navrh během smažení klademe pokráj...

Chatařské vepřové řízky

Chatařské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce slunečnicového medu, 1 lžička Dijonské hořčice, 4 plátky vepřového masa, 25 g másla, 1 cibule, 150 ml zeleninového vývaru, 200 g barevných paprik, 80 g plátků žampionů

Kečup, med, hořčici, sójovku a worcesterskou omáčku smícháme a řízky naložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 30 minut. Okapané řízky opečeme na pánvi z obou stran, přidáme drobně nasekanou cibuli, přilijeme vývar, zbylou marinádu, přikr...

Kapustové karbanátky speciál

Kapustové karbanátky speciál

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká hlávka kapusty, 1 velká či 2 menší cibule, 30 dkg uzeného masa, 15 dkg anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, 1 dcl mléka, 15 dkg másla, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky umletého pepře - barevný, 2 lžíce soli, 1 lžíce kmínu mletého

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým másl...

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty (řízky), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušeného mletého rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 250 g hub (můžou být i žampióny), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře

Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl. Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením. Na pánvi...

Zeleninkový salát

Zeleninkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g cherry rajčátek, 1/2 konzerva drcené kukuřice, 4-5 malých sterilovaných kukuřičných klásků, 1/2 konzervy červených sterilovaných fazolí, 1-2 červené cibulky, 1 malá brokolice /1/2 větší/, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Kukuřičky a fazole scedíme, klásky nakrájíme na menší kousky a všechno vložíme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a na osminky nakrájená rajčátka. Brokolici rozdělíme na malinké růžičky a na pár vteřin je vložíme do vroucí vody nebo je...

Plněné oplatky

Plněné oplatky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení neplněných oplatek, 250 g másla, 220 g cukru moučka, 1-2 lžíce kakaa, trochu rumu, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme kaši a za stálého míchání ji vychladíme. Máslo a cukr vyšleháme, postupně přidáváme vychlazený pudink, rum a kakao dle chuti. Krémem plníme oplatky, zabalíme je do alobalu alebo pečícího papíru a nechám...

Koláč s plněnými jablíčky

Koláč s plněnými jablíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 menších jablek, hrneček nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce rumu, špetka skořice, 4 žloutky, 4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce oleje, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícho prášku do pečiva, 4 bílky

Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a naskládáme je na menší plech vyložený pečícím papírem. Ořechy smícháme s džemem, rumem a skořicí a vzniklou směsí naplníme vykrojené otvory v jablkách. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi...

Muffiny na všemožný způsob

Muffiny na všemožný způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

270 g polohrubé mouky, 120 g másla, 120 g cukru krupice, 1 vejce, 300 ml zakysané smetany, 2 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Máslo s cukrem ušleháme v míse do pěny, přidáme vejce, smetanu, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vše pořádně prošleháme v hladký hutný krém. Poté plníme košíčky nebo muffinovou formu. Do každé formičky klademe vrchovatou lžíci těsta.

Cibulová polévka s bryndzou

Cibulová polévka s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větši cibule, 50 g uzené slaniny, 1 kostka masoxu, 250 ml mléka, 150 g Brynzy, troška drceného kmínu, 1 lžíce sekané pažitky, špetka soli podle potřeby

Očistenú pokrájanú cibuľu zapeníme na pokrájanej a vyškvarenej slanine, zalejeme troškou horúcej vody a udusíme do mäkka. Pridáme tlčenú rascu, zalejeme 750 ml horúcej vody, pridáme masox a varíme ešte asi 10 minút. Bryndzu rozšľaháme v mlieku vle...

Smetanová houbovka

Smetanová houbovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kořenové zeleniny, 1 kousek pórku, talířek hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka pepře, špetka drceného kmínu, 100 ml smetany ke šlehání (30%), 1-2 vejce, troška sekaného libečku

Do hrnce dáme očištěnou kořenovou zeleninu, kousek pórku a oloupanou cibuli. Zalijeme studenou vodou a zvolna uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a vařenou zeleninu si dáme stranou. Čistý vývar znovu přivedeme k varu a přidáme do něj houby nakrájené...

Jablkovo – okurková omáčka

Jablkovo – okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší jablko, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, 1 lžička nasekaného kopru, 1 balení zakysané smetany, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky strouhaného křenu, špetka soli dle potřeby, troška pepře bílého, troška cukru moučky

Jablko nastrouhejte a okurku a cibuli nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte kysanou smetanu s majonézou, koprem a křenem. Přidejte nastrouhané jablko, nakrájenou cibuli a okurku a dochuťte solí, kořením a práškovým cukrem. Omáčku nechte a...

Plněná dýně

Plněná dýně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká tykev, 200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 1 cibule, troška mletého pepře, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme. Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, p...

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 100 g hladké mouky, 200 g Brynzy, 2 lžíce sádla na vymazání pekáče, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté zemiaky postrúhame na strúhadle. Posolíme a zmiešame s múkou. Plech dobre vymastíme tukom najlepšie masťou. Lyžicou kladieme na plech kôpky cesta a trochu ich roztlačíme. Vŕšky posypeme bryndzou a v horúcej rúre upečieme do...

Opečené bramborové tyčinky s houbami

Opečené bramborové tyčinky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených pomletých brambor, hrst sušených hub, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 balení tvarůžků, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Sušené huby na niekoľko hodín namočíme do vody, vyžmýkame a udusíme na spenenej cibuli. Potom ich posekáme, osolíme a pridáme k uvareným pretretým zemiakom. Primiešame vajcia, múku, posekane tvarůžky a mleté čierne korenie, vymiesime polotuhé...

Smetanová mrkev na másle

Smetanová mrkev na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mrkví, kousek másla, hrst hrášku, 1 balení šlehačky, 1 lžíce hladké mouky

Mrkev nastrouháme na větších slzičkách na struhadle a na rozškvařeném másle chvíli, asi minutku, smažíme. Poté zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni téměř do změknutí. Ke konci přidáme hrášek. Mezitím si mouku rozšleháme v t...

Kakaové muffiny se skořicí

Kakaové muffiny se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 2 vejce, 240 g cukru moučka, 160 ml rostlinného oleje, 500 g bílého smetanového jogurtu /nebo i čokoládového, oříškového/, 1 sáček vanilkového cukru, 1-2 lžičky skořice

Mouku, kypřící prášek, kakao a skořici prosijeme. Vejce rozklepneme do větší mísy a vidličkou je rozšleháme, přidáme cukr (může být i krystalový), vanilkový cukr, vyšleháme ruční metličkou (ne mixérem), přidáme jogurt, promícháme a pak postupně...

stránka: