Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 97

Flambované banány

Flambované banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 lžíce másla, 3 lžíce cukru moučky, 6 lžíc koňaku

Banány po dĺžke olúpeme. Na panvicu dáme maslo a trochu cukru. Na ohni rozpustíme, pridáme banány, posypeme zvyškom cukru, podusíme, obrátime, polejeme koňakom, zapálime a horiace podávame na stôl.

Kanadský mandlový nápoj

Kanadský mandlový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku oloupaných mandlí, 1 l jemně perlivé vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce javorového sirupu

Oloupané mandle vložíme společně s vodou do mixéru a mixujeme na plný výkon asi 5 minut. Vzniklou tekutinu přecedíme, důkladně v ní rozmícháme hnědý cukr a javorový sirup a rozléváme do sklenic.

Banánové suflé - Nákyp

Banánové suflé - Nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 120 g cukru moučky, 1 lžíce vanilkového cukru , 1 lžička škrobové moučky, 20 ml rumu, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 banány, 1 lžíce másla na vymazani pekače, kapka octa, špetka soli

Počas šľahania bielkov pridáme k ním štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplním...

Brusinková rýže s krůtím masem

Brusinková rýže s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže basmati, 20 ml olivového oleje, 250 g krůtího stehenního řízku, 1 lžička kari koření, 2 lžíce brusinek

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kari koření a suchou rýži, chvíli restujeme a poté zalijeme horkou vodou a necháme dusit doměkka. Do hotového pokrmu zamícháme brusinky a podáváme.

Citrusový koktejl

Citrusový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 1 citróny, 2 limetky, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml vody, 1 svazek máty peprné

Vodu s cukrem a lístky máty svaříme a necháme vychladnout. Mezitím vymačkáme citrusové ovoce a získanou šťávu smícháme s mátovou vodou. Dáme vychladit a poté rozlijeme do sklenic.

Mátové frappé

Mátové frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kávy, 200 ml horké vody, 100 ml pomerančového likéru, 1 lžíce máty peprné

Kávu zalijeme horkou vodou (asi 90 °C) a necháme vychladnout. Přecedíme a nalijeme do mixéru. Přidáme pomerančový likér a nasekané lístky máty. Mixujeme dohladka. Podáváme ve vysoké sklenici s brčkem.

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Lahůdkové mrkvové pyré pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 4 lžíce vody, 1/4 lžičky másla, 1 lžička pomerančové šťávy

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená. Dusíme doměkka - trvá to asi 10 minut. Poté přidáme máslo a pomerančovou šťávu a najemno rozmixujeme.

Studentská polévka

Studentská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička kmínu, špetka soli, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 1 sáček mražené zeleninové směsi

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V rendlíku rozpálíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mraženou zeleninu a restujeme tak dlouho, dokud nepovolí. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme koření a zalijem...

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lišek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, pepř, 1 lžička zázvoru, asi 2 lžíce sojové omáčky, petrželka

Houby očistíme, větší překrojíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a za občasného zamíchání pod pokličkou dusíme houby doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, při...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g + 150 g hladké mouky, 30 g droždí, 150 ml mléka, 100 g + 150 g + 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 50 g cukru moučka, 1 kg švestek, 150 g třtinového cukru, 1 balení skořicového cukru, 1 lžíce rumu

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvaro...

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Ananasový salát s kukuřicí a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 250 g tvrdého sýra, 1 menší konzerva kukuřice, 150 g bílého jogurtu, 1/2 sklenky majonézy

Okapaný ananas i tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky, přidáme kukuřici, můžeme přidat i nakrájenou šunku a promícháme. Zalijeme jogurtem smíchaným s majonézou a důkladně vymícháme. Na půl hodiny odložíme do chladničky.

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 hrneček kukuřice, 3 papriky (kapie), 1 cibule

Rýži propereme nejdřív v teplé a poté ve studené vodě. Nakrájíme si cibulku nadrobno, osmahneme jí dozlatova a přidáme koření dle chuti (červenou papriku, kari, majoránku, koření na špagety....), krátce orestujeme a přidáme rýži. Lehce osmahneme a...

Camembert v županu

Camembert v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 70 g másla, 1 vejce, 8 plátků bagety

Sýr nakrájíme na plátky, které nejprve obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec v mandlích. Na 40 g másla krátce osmahneme. Plátky bagety potřeme máslem, obložíme salátem a opečeným sýrem. Podáváme se zeleninou.

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 125 g másla, 1 balení zakysané smetany, 2/3 šálku cukru krupice, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce rumu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 šálek sušených brusinek, 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžičky kakaa, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1/2 šálku cukru moučka, 2 lžičky horké vody

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem ...

Bramborová kaše alá Hanychová

Bramborová kaše alá Hanychová

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 5 lžic másla, 2 kg brambor, 6 kořenů mrkve, 1 lžíce soli, 1 česnek , 220 ml smetany

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, osolíme a vaříme. Pak rozdrtíme na kaši s mlékem a máslem, přidáme smetanu a česnek.

Plněná rajčata v mletém mase

Plněná rajčata v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 rajčat, 100 g rozdrobené Nivy, 2 kousky taveného sýra, 500 g mletého masa, sůl, špetka oregana, špetka majoránky, špetka muškátového květu, špetka kari koření, špetka zázvoru, 2 hrsti strouhanky, 1 vejce, troška nasekané petrželky, strouhaný sýr na posypání

Rajčatům odkrojíme spodek a vyndáme zrníčka s dužinou. 15 dkg mletého smícháme s nivou, smetanovými sýry, kari, zázvorem, a přidáme vyndané vnitřky z rajčat. Naplníme touto směsí rajčata. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, majoránkou, ore...

Plněné papriky květákem a sýrem

Plněné papriky květákem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 100 g strouhaného sýra, 100 g rozdrobené Nivy, 100 g šunky nebo anglické slaniny, 4-6 ks paprik , olej na pečení, voda na podlití, špetka soli, špetka pepře, špetka bazalky, špetka muškátového květu, 1 cibule

Květák očistíme, rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka, slijeme vodu a květák rozšťoucháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Cibuli na trošce oleje osmažíme do sklovata, přisypeme šunku a orestu...

Kapr na houbách a rajčatech

Kapr na houbách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2-3 hrsti hub, 2 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce červeného vína

Porce kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na směsi másla a oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové kousky vyndáme a uchováme v teple. Do zbylého oleje po kaprovi vhodíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájené houby, najemno...

Voňavá maková nádivka do buchet

Voňavá maková nádivka do buchet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 hrsti máku, 1/2 šálku mléka, 2 lžíce uvařené kávy, 2 plné lžíce medu, 2 lžičky pomerančové kůry, 1/2 lžičky skořice, hrst rozinek, 1 velké jablko

Mák si umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme. Odstavíme, ihned přimícháme med, kávu, koření, dobře oprané rozinky a nakonec oloupané jemně nastrouhané jablko. Mákem plníme buchty nebo malé koláčky.

Zapékané palačinky se žampióny

Zapékané palačinky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 80 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 150 g strouhaného Ementálu, 1 lžíce zelené petrželove natě, sůl podle potřeby, 8 palačinek z posoleného těsta

Palacinky dáme do teplej rúry. Očistené šampiňóny umyjeme, posekáme a dusíme na masle do mäkka asi 10-15 minút. Posypeme múkou, časťou syra, pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a solou a zalejeme smotanou. Touto plnkou natrieme každú palacinku,...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Houbový závin

Houbový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lesních hub, 1 balení listového těsta, 1 větší cibule, sůl podle potřeby, kmín dle potřeby, pepř dle potřeby, 1 vejce, sádlo dle potřeby

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk (sádlo, máslo, olej - jak je kdo zvyklý) a necháme cibuli zesklovatět. Na cibulku vsypeme houby, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme, pak dusíme do měkka, ...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cukety, 1 plísňový sýr Hermelín, 2 slepičí vejce, 100 ml bílého vína, hrst strouhanky, špetka soli, špetka chilli koření, 3 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej na smažení

Vejce rozklepneme do misky, přilijeme víno a rozšleháme. Osolíme, přidáme špetku chilli koření. Sýr nastrouháme najemno a přidáme společně s hrstí strouhanky do směsi v misce. Promícháme a pomalu přisypáváme mouku tak, aby nebylo těstíčko moc hu...

stránka: