Rajčatový salát s majonézou a vejci
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
484
kalorií
23.0g
cukrů
23.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata nakrájíme na menší kousky, cibulku nakrájíme najemno a v míse smícháme. Přidáme majonézu nebo jogurt (případně zkombinujeme - majonézu vždy první) a opět promícháme. Následně osolíme a opepříme dle chuti, nakonec přidáme nakrájená vejce a lehce ještě promícháme. Ideálně necháme chvíli odstát v chladnu.
Lze obohatit jemně nakrájenou šunkou, přidat pažitku, lehce dochutit například lžičkou pikantní hořčice a pod., dle chuti strávníků.
Podáváme v misce, nejlépe s nakrájenou bagetkou nebo jiným pečivem.
Dobrou chuť.
02. 09. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.