Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2052 kalorií 0.0g cukrů 202.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Fazolové lusky povaříme, necháme vychladnout a pokrájíme. Na pánev dáme roztopit máslo a lusky na něm orestujeme, osolíme, dáme trochu vegety, muškátu, zázvoru a kari, pár lísků libečku (ne moc, aby jídlo nezhořklo), lehce podlijeme a chvíli dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a necháme na straně. K fazolovým luskům nalijeme zakysanou smetanu, přisypeme rozdrobenou nivu a provaříme. Do zapékací mísy dáme těstoviny a přilijeme lusky, promícháme a navrch poklademe plátky sýru, popícháme, aby vycházela pára a dáme do předehřáté trouby na 180°C zapéct asi na 25 minut (podle roztopení sýru). Před podáváním posypeme čerstvou natí petrželky najemno nasekanou. Můžeme též přidat zeleninový salát jako přílohu.


30. 08. 2010, Recept navštíven: 3884x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedlo je velmi chutné

22. 03. 2017, 19:37

Přidat komentář

Facebook komentáře