Zapékáné fazolové lusky s těstovinou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2052
kalorií
0.0g
cukrů
202.0g
tuků
53.0g
bílkovin
Příprava
Fazolové lusky povaříme, necháme vychladnout a pokrájíme. Na pánev dáme roztopit máslo a lusky na něm orestujeme, osolíme, dáme trochu vegety, muškátu, zázvoru a kari, pár lísků libečku (ne moc, aby jídlo nezhořklo), lehce podlijeme a chvíli dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a necháme na straně. K fazolovým luskům nalijeme zakysanou smetanu, přisypeme rozdrobenou nivu a provaříme. Do zapékací mísy dáme těstoviny a přilijeme lusky, promícháme a navrch poklademe plátky sýru, popícháme, aby vycházela pára a dáme do předehřáté trouby na 180°C zapéct asi na 25 minut (podle roztopení sýru). Před podáváním posypeme čerstvou natí petrželky najemno nasekanou. Můžeme též přidat zeleninový salát jako přílohu.
30. 08. 2010
Ingredience
- 100 g rozdrobené nivy
- 100 g eidamu na plátky
- 150 g másla (může být plátek od oka ukrojený tak, aby stačil na dno pánve)
- sůl
- vegeta
- špetka muškátového oříšku
- špetka kari koření
- špetka zázvoru
- špetka zázvoru
- 1 balení fazolových lusků (250 - 300 g)
- zakysaná smetana
- 1 balení těstovin
- snítka libečku
- snítka petrželky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.