Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2052 kalorií
0.0g cukrů
202.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Fazolové lusky povaříme, necháme vychladnout a pokrájíme. Na pánev dáme roztopit máslo a lusky na něm orestujeme, osolíme, dáme trochu vegety, muškátu, zázvoru a kari, pár lísků libečku (ne moc, aby jídlo nezhořklo), lehce podlijeme a chvíli dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a necháme na straně. K fazolovým luskům nalijeme zakysanou smetanu, přisypeme rozdrobenou nivu a provaříme. Do zapékací mísy dáme těstoviny a přilijeme lusky, promícháme a navrch poklademe plátky sýru, popícháme, aby vycházela pára a dáme do předehřáté trouby na 180°C zapéct asi na 25 minut (podle roztopení sýru). Před podáváním posypeme čerstvou natí petrželky najemno nasekanou. Můžeme též přidat zeleninový salát jako přílohu.

přidejte na:

30. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
jedlo je velmi chutné

22. 03. 2017, 19:37

majka
recept velmi dobrý

20. 11. 2017, 21:36

hanka
chuťovo vyborný recept

10. 12. 2017, 20:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.