Polévka z kotrče skoro držťková
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kotrč dobře očistíme od hlíny a jehličí, vykoupeme v několika vodách a rozkrájíme na menší kousky.
Já ho ještě v cedníku proliju vařící vodou a nechám okapat.
V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Dozlatova osmaženou cibuli zasypeme moukou, promícháme a krátce prosmahneme, přisypeme papriku, zamícháme, ihned zalijeme vývarem a metličkou dobře prošleháme, aby se nám netvořily žmolky. Do hrnce přidáme připravený kotrč, osolíme, opepříme, přidáme kmín a prolisovaný česnek.
Polévku necháme 20 minut vařit. Po této době dochutíme majoránkou a petrželkou a můžeme podávat.
Tip k receptu
Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. S touto přílohou se může podávat jako hlavní chod.
Angel 66631. 08. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: mozno i prikrajet brambor
moniq 01. 10. 2012, 10:33

Evík 03. 10. 2012, 19:35

Přidané ingredience: mrkev celer
planeta 23. 01. 2014, 07:42

hanka 27. 01. 2016, 10:47

katka16031 12. 05. 2016, 11:31

Svetlana 03. 03. 2017, 10:34

majka 22. 03. 2017, 19:26

dušanka 03. 06. 2017, 15:09
Jozef 09. 09. 2010, 19:37
Jitka 09. 09. 2010, 21:48
Paja 28. 08. 2011, 19:31