Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 98

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g husích škvarků, 200 g hub naložených v octě, 1 cibule, 1 paprika, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Oškvarky, oplachnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 2 vejce, 2 cibule, 2,5 dcl mléka, 5 lžic másla, špetka soli, 250 ml kysané smetany

Do uvařených a rozmačkaných brambor přidáme ještě za tepla horké mléko, vejce, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme. Do máslem vymazané pánve rozetřeme polovinu bramborové kaše, pak dáme vrstvu na másle zpěněné cibule a přikry...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Bramborové nudle

Bramborové nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, špetka soli, hrneček sádla

Vařené studené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Pak těsto nakrájíme na malé kousky a vytvoříme malé dlouhé nudle. Ty pak smažíme v horkém sádle dozlatova.

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Hnízdečka s rybím filé

Hnízdečka s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, 2 silnější bagety, šálek mléka, 1 jarní cibulka, 2 snítky čerstvého oregana, troška pažitky, sůl, pepř, 1 balení tatarské omáčky, 2 hrsti strouhaného sýra, lžíce olivového oleje

Rybí filé a cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme nasekané bylinky a promícháme. Bagety nakrájíme na silnější špalíky, každý kousek krátce namočíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každéh...

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Bramborové pekáčky

Bramborové pekáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené horké brambory rozmačkáme a hned přidáme mouku, vejc e a sůl. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku, rozkrájíme a pečeme v malých pekáčkách.Můžeme také upect placku vcelku, poté ji rozřízneme, pomastíme a pocukrujeme.

Párek v bramborovém těstě

Párek v bramborovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uvařených brambor, 40 g krupice, špetka soli, 1 vejce, 140 g hrubé mouky, 4 frankfurtské párky, 200 g tuku na smažení

Brambory nastrouháme a smícháme s krupicí. Po vychladnutí přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, vyválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky. Do každého obdélníku zabalíme nožičku párku a opečeme v rozpáleném tuku.

Tvarohové bramboráčky

Tvarohové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 250 g tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška majoránky, 1/2 šálku slunečnicového oleje

Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce, solamyl, cibuli, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Těsto vkládáme lžící do rozpáleného oleje a tvoříme placičky. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Rybí filé s rajčetem

Rybí filé s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rybího filé, 1 cibule, 1 rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 200 ml slunečnicového oleje

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, podusíme na mírně rozehřátém oleji, přidáme na kousky nakrájené rajče, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli dusit. V pánvičce na oleji opečeme po obou stranách osolené kousky rybího filé. Potom je přidáme k ...

Obalované brambory

Obalované brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g drůbežích jater, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, troška majoránky

Na sádle upečená drůbeží játra umeleme, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme. Brambory uvaříme a ještě horké nakrájíme na silnější nudle. Nasypeme na připravenou směs a důkladně protřeseme, aby se stejnoměrně obalily. Podáváme se z...

 Drůbky v rýži

Drůbky v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích drůbků, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 400 g rýže, 200 g žampionů, lžíce petrželky, špetka soli, špetka pepře

Očištěné drůbky nasekáme na menší kousky, které osolíme a dusíme na osmažené nakrájené cibulce s kořením. Když jsou drůbky poloměkké, přidáme vypranou rýži, nakrájené žampiony, podlijeme a vše necháme ještě dusit. Rýže musí být vláčná, ne rozvaře...

Šunkové nočky do polévky

Šunkové nočky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g šunky, 1 vejce, 100 g taveného sýra, 1 hrneček strouhanky /dle potřeby/, trochu čerstvé pažitky nebo řeřichy, trochu čerstvé petrželky, špetïčka soli, špetka pepře

Do pomleté šunky přimícháme všechny přísady a vypracujeme těstíčko, které rozdělíme na poloviny a vyválíme do tvaru nudle o průměru asi 1,5 cm. Nožem krájíme menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme.

Katama - kynuté placky

Katama - kynuté placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 2 jarní cibulky, rostlinný olej

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla. Cibulky si nasekáme nadrobno. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji...

Grófčin jablečný koláč

Grófčin jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

470 g hladké mouky, 150 g másla, 5 žloutků, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička citronové kůry, 7 středně velkých jablek, 5 bílků, 1 sáček vanilkového cukru, trochu cukru krystal, 100 g sekaných mandlí nebo oříšků, trošku mleté skořice, 1 sklenka džemu z lesních plodů

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílk...

Polský bigos

Polský bigos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hlávkového zelí, 500 g vepřového masa z kosti, 250 g uzeného bůčku, 200 g měkkého salámu, 100 g sádla, 2 cibule, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, sůl podle potreby

Osobitne varíme pokrájanú kyslú kapustu a osobitne hlávkovú kapustu v neprikrytej nádobe, až kým nezmäknú. Potom ich zmiešame. Bravčové mäso umyjeme, posolíme a udusíme na masti a cibuľke. Vložíme do kapusty, pridáme korenie a všetko ešte asi ...

Vejmrda

Vejmrda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce strouhaného křenu, 1/2 šálku vepřového vývaru, 1 kostka cukru, 1 lžíce octa, 1 strouhaná karotka, 1 strouhané jablko

Všechny ingredience se dobře smíchají a je dobré ji nechat vychladit před podáváním.

Pečené brambory s mrkví

Pečené brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 3 velké mrkve, palička česneku, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 5 bobkových listů, asi 3 snítky rozmarýnu

Menší brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíky a poté na hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrojíme na třetiny. Mrkev i česnek zamícháme do brambor. Připravené brambory dáme do zapékací misky, v...

stránka: