Kapr s bramborem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1696
kalorií
0.0g
cukrů
123.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Vykuchaného kapra očistíme a osušíme. Utřeme česnek a kapra zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme utřeným česnekem. Do vnitřku ryby vložíme sušená rajčata a plátek másla, takto připraveného kapra položíme do pekáče vyloženého plátky másla, zbylým máslem poklademe rybu, podlijeme vínem a pečeme asi 40-50 minut ve vyhřáté troubě. V polovině pečení rybu otočíme a přidáme plátky uvařených brambor. Průběžně přeléváme výpekem, popřípadě přilijeme trochu vody. Hotového kapra před podáváním posypeme čerstvou, sekanou petrželkou.
23. 08. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.