Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kapr s bramborem

Kapr s bramborem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1696 kalorií 0.0g cukrů 123.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Vykuchaného kapra očistíme a osušíme. Utřeme česnek a kapra zvenčí i zevnitř osolíme a potřeme utřeným česnekem. Do vnitřku ryby vložíme sušená rajčata a plátek másla, takto připraveného kapra položíme do pekáče vyloženého plátky másla, zbylým máslem poklademe rybu, podlijeme vínem a pečeme asi 40-50 minut ve vyhřáté troubě. V polovině pečení rybu otočíme a přidáme plátky uvařených brambor. Průběžně přeléváme výpekem, popřípadě přilijeme trochu vody. Hotového kapra před podáváním posypeme čerstvou, sekanou petrželkou.


22. 08. 2010, Recept navštíven: 1629x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutna príprava kapra

16. 12. 2016, 19:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je vyborný

10. 02. 2017, 21:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kapor dobre urobený

17. 06. 2017, 18:51

Přidat komentář

Facebook komentáře