Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 92

Išlerky

Išlerky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

21 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 7 dkg cukru krupice, 4 dkg mletých ořechů (vlašských, nebo lískových), 14 dkg másla, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, 1 lžíce skořice, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry

V míse smícháme všechny ingredience a vyhněteme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici alespoň hodinku odpočinout. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme jakýkoliv tvar vánočního cukroví.

Medové bonbony na stromeček

Medové bonbony na stromeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g jetelového medu, 170 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku, 140 g cukru krupice, 110 g másla, 5 ml slunečnicového oleje

Čokoládu rozlámeme do kastrůlku (použijeme nádobu se silným dnem), přidáme ztužený tuk a necháme při mírné teplotě změknout. V dalším kastrůlku svaříme cukr a máslo na karamel, přidáme med a za stáleho míchání přivedeme k varu. Chvilku povaříme a ...

Mazanec hnětený v pekárně

Mazanec hnětený v pekárně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml mléka, 3 vejce, špetka soli, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 600 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 30 g droždí, 50 g sekaných mandlí

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, rozšlehaná vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, citronovou kůru a rozdrobené droždí. Zapneme program na těsto a po zvukovém signálu v půlce programu přisypeme mandle. Asi po 110 minutách je těsto p...

Piškotová roláda s mandlemi

Piškotová roláda s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžíc cukru krupice, 6 lžíc polohrubé mouky, 1.5 sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml mléka, 1 žloutek, trocha mandlové esence, hrst sekaných mandlí

Vejce ušleháme s cukrem krupice do pěny a po lžících přidáváme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 200°C plát prudce upečeme, asi 10 minut. Horký přetáhneme na mokrou utěrku a i s papírem zarolujeme a necháme vyc...

Rychlé trubičky

Rychlé trubičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 2 žloutky, 5-6 lžíc kefíru, 1 lžíce rumu, 120 g cukru moučka, 2 bílky

Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto a dáme do ledničky odpočinout asi na 2 hodiny. Potom vyválíme plát, který nakájíme na stejné proužky. Proužky namotáme na plechové trubičky a pečeme v troubě předehřáté na 150°C asi 15minut. Po upečení tru...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Nivovo - česnekový chléb

Nivovo - česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 140 g celozrné pšeničné mouky, 120 g strouhané Nivy, 6 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1a1/2 lžíce olivového oleje, 40 g droždí, cca 350 ml vlažné vody

Z vody, cukru, droždia a trošky múky pripravíme kvások a po vykysnutí ho vlejeme do zmiešanej múky. Pridáme olej, prelisovaný cesnak, postrúhanú Nivu, vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Z cesta vytvarujeme bochník, dáme na plech vystlaný papierom...

Topinky z trouby

Topinky z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 10 dkg másla, 30 dkg strouhaného Eidamu, 2 menší cibule, 1 lžička mleté papriky

Krajíce chleba, nejlépe staršího, namažeme máslem a pak je naskládáme na plech vyložený pečícím paapírm a posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a na závěr je posypeme mletou sladkou paprikou. Dáme zapéct do trouby, až topinky zrůž...

Výborný jablkáč

Výborný jablkáč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 1 kostka Hery, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce citronové šťávy, 8 lžíc mléka, 1 kg jablek, 2 sáčky pudinkového prášku, 9 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Mouku, heru, 8 lžic cukru, vejce, prášek do pečiva, citr.šťávu a mléko smícháme a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme jej na 2 díly, z kterých vyválíme pláty o velikosti plechu.První přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Jablka okrájíme, nakrájíme...

Směs do salátu

Směs do salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 500 g celeru, 500 g petržele, 1,5 l vody, 0,5 l octa, 50 g soli, 300 g cukru , 30 kuliček pepře

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a uvaříme doměkka. Naplníme ji do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 20 minut na 80°C. Zeleninu používáme do bramborového salátu, vlašského salátu, pod maso nebo jako přílohu. Nálev: Sva...

Cuketová polévka s chlebem

Cuketová polévka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 l vody, zeleninový bujón, 1 cibule, 2 lžíce másla, lžíce krupičky

Na másle zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájenou cuketu, dusíme chvíli s kostkou bujónu. Pak zalijeme vodou a asi půl hodiny vaříme. Rozmixujeme, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit vegetou a zjemnit smetanou. Servíruje...

Lečo z patizónu

Lečo z patizónu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 patizon cca 500 g, 100 g uzené slaniny, 2 cibule, 2 rajčata, 200 g debrecinských párků, 4 vejce, 100 ml smetany, troška čerstvé bazalky, troška soli, troška mletého pepře, 2 stroužky česneku

Patizóny očistíme, pokrájame na pásiky. Rajčiny sparíme a tiež pokrájame. Plátky slaniny ponakrajujeme na krebienky, opražíme ich do chrumkava a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme patizóny a rajčiny, osolíme, okoreníme ...

Pórkový salát

Pórkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 středně silné pórky, 3 větší rajčata, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Do mísy nakrájíme bílé části pórku na co největší plátky, rajčata rozkrájíme na kolečka. Mezitím si v další míse připravíme zálivku z jogurtu, oleje a citronové štávy a nalejeme ji na pórek s rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. Salát necháme...

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř, 100 g uzeného masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 2-3 lžíce piva, olej na smažení

Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. V misce rozmícháme vejce, mouku, škrob, přilijeme trochu piva, osolíme, opepříme a vmícháme povařený okapaný pórek, uzené maso nakrájené na nudličky a sýr. Hotové těstíčko ...

Zavařené vlašské ořechy

Zavařené vlašské ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vlašských ořechů

Vlašské ořechy vyloupeme (z tohoto množství dostaneme dle obsahu 1 - 2 sklenice). Zavařovací sklenice vymyjeme horkou vodou a dobře vysušíme. Vyloupané ořechy do nich těsně naskládáme. Otevřené sklenice (bez víček) dáme cca na 1 až 2 minuty do mik...

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g sádla, 100 g změklého másla, 100 g mletých oříšků, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Všechny uvedené suroviny zpracujeme na vále. Těsto necháme v chladnu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Tvoříme klasické vanilkové rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 150°C asi 15 minut. Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme u...

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších jablek, 2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/, 2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů, 1/2 hrnečku sekaných mandlí, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,75 dcl rumu /nebo dle chuti/, 2 lžičky mleté skořice, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce mléka, 2 lžíce másla

Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladno...

Labužnické palačinky

Labužnické palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na palačinky: 80 g hrubé mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, špetka cukru , 100 ml olivového oleje na smažení, Trojobal: 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, Náplň:200 g nastrouhaného plísňového sýra, 120 ml sladké smetany, 8 tenkých plátků šunky, 2 rajčata, troška Vegety, troška mletého pepře, 1 lžička petrželové natě

Z múky, mlieka, vajíčka a soli urobíme cesto a na oleji upečieme štyri palacinky. Na každú dáme plátok šunky a po dve kolieska rajčiny. Syr rozmiešame so smotanou, ochutíme vegetou a čiernym korením a navrstvíme na rajčiny. Posypeme posekanou petr...

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křidýlek, sůl, drcený kmín, 3-4 lžíce kečupu, 1 lžička chilli koření, šťáva z jednoho citrónu, olej

Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava. V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a ...

Kuře na způsob vepřového

Kuře na způsob vepřového

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600 g kyselého zelí, 2 lžíce oleje, 2 brambory

Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme, okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a asi 1,5 hodiny pečeme při 180°C. Zelí dáme do hrnce na zpěněnou cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka....

 Koláč s dušenými jablky

Koláč s dušenými jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 80 g + 2 lžíce cukru krupice, 150 g + 50 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 vejce, 1 kg jablek, špetka skořice

Vypracujeme hladké těsto z mouky, 80 g cukru, 1 vanilkového cukru, 150 g másla a vejce. Utvoříme bochánek a dáme ho asi na hodinu odležet do chladu. Jablka oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme je do hrnce, přidáme 50 g másla, 2 lžíce cukru...

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávková kapusta, 100 g rýže, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného masa, 300 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 140 ml rajčatového protlaku, pepř, sůl

Kapustu omyjeme, 8 velkých listů a srdíčko vložíme do misky a spaříme je osolenou vroucí vodou, po chvilce scedíme a necháme okapat. Rýži dáme do vroucí osolené vody, rychle ji přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi 10 minut. Neměla by být úpln...

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek rýže , 250 g hlívy ústřičné, 250 g žampionů, 1 menší cibule, kousek pórku, několik sušených rajčátek, sůl, pepř, olej, kousek parmazánu

Nejdříve si dáme vařit rýži podle návodu. Zatímco se rýže vaří, nakrájíme si nadrobno cibuli, pórek na nudličky a hlívu i žampióny na kostičky. Na olej dáme zpěnit cibuli, přihodíme hlívu a dusíme. Po chvíli přidáme k hlívě pórek a žampióny. Vš...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Jogurtová prsíčka na cibuli

Jogurtová prsíčka na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, grilovací koření, 1 lžička dijonské hořčice, 2-3 stroužky česneku, 1 velká cibule

Maso lehce osolíme a opepříme, nenaklepáváme. Jogurt rozmícháme se špetkou soli, grilovacím kořením, lžičkou hořčice a rozmačkaným česnekem. Do vzniklé směsi naložíme připravená prsíčka. Necháme v chladu uležet přes noc. Druhý den přendáme maso ...

stránka: