Bramboropizza
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně.
Navrh během smažení klademe pokrájený salám, rajče, papriku, na kolečka pokrájenou cibuli a zalijeme rozmíchaným vajíčkem. Pak přikryjeme poklicí a necháme smažit.
Až začně vonět a brambory budou opečené zespodu, nasypene navrh strouhaný sýr a provensálské koření.
Ještě na chvíli přikryjeme a necháme lehce zapéci, asi minutu.
Podáváme s kečupem, či tatarkou, ev.dreasingem.
Tip k receptu
Tento recept má výhodu, že se dá spotřebovat, co zrovna v lednici zbylo, třeba sterilované žampiony,veškeré houby, zelenina, sýr, salám atd. - fantazii a zásobám lednice se meze nekladou.
Roxana08. 10. 2010