Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smetanová mrkev na másle

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
648 kalorií 0.0g cukrů 62.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Mrkev nastrouháme na větších slzičkách na struhadle a na rozškvařeném másle chvíli, asi minutku, smažíme.

Poté zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni téměř do změknutí. Ke konci přidáme hrášek.

Mezitím si mouku rozšleháme v troše vody, přidáme k mrkvi a hrášku a chvíli povaříme. Až směs zhoustne zalijeme trochou smetanou ke šlehání.

Bulb Tip k receptu

Místo hrášku, nebo k hrášku můžeme přidat i kukuřici.


Přidat na Pinterest
Sonia005

05. 10. 2010, Recept navštíven: 2262x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
mrkev dělám podobně, jen přidávám ještě trochu cukru , a pár kapkek citrónové šťávy
Přidané ingredience: cukr,citrón

21. 11. 2014, 09:34

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutná príloha napríklad k pečenemu masu

29. 10. 2016, 18:54

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
niekedy urobím tuto mrkvu,je dobrá

18. 12. 2016, 20:37

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná mrkva

20. 01. 2017, 16:18

Přidat komentář

Facebook komentáře