Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1104
kalorií
0.0g
cukrů
26.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy.
Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou kapustu a zalijeme vodou asi do tří čtvrtin kapusty.
Dusíme do změknutí. Nakonec osolíme, opepříme a přídáme rozmačkané stroužky česneku.
Mezitím co se nám dusí kapusta, připravíme si maso. Vepřové kotlety naklepeme jemně klouby prstů, z obou stran osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.
Tip k receptu
Pokud vám zbude kapustové zelí, můžete jej smíchat s opečenou vepřovou konzervou a podávat například s chlebem.
Sonia00504. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.