Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy.
Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou kapustu a zalijeme vodou asi do tří čtvrtin kapusty.
Dusíme do změknutí. Nakonec osolíme, opepříme a přídáme rozmačkané stroužky česneku.
Mezitím co se nám dusí kapusta, připravíme si maso. Vepřové kotlety naklepeme jemně klouby prstů, z obou stran osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.
Tip k receptu
Pokud vám zbude kapustové zelí, můžete jej smíchat s opečenou vepřovou konzervou a podávat například s chlebem.
Sonia00503. 10. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 25. 04. 2017, 18:55

dušanka 25. 05. 2017, 20:23

katka16031 11. 10. 2017, 20:18

majka 25. 05. 2018, 21:10
Jozef 25. 02. 2011, 15:28
Sonia005 26. 02. 2011, 06:46
Jitka 26. 02. 2011, 09:39
Sonia005 26. 02. 2011, 10:19
Jozef 26. 02. 2011, 10:31