Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 20min , porce

1104 kalorií, 0.0g cukrů, 26.0g tuků, 40.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy.

Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou kapustu a zalijeme vodou asi do tří čtvrtin kapusty.
Dusíme do změknutí. Nakonec osolíme, opepříme a přídáme rozmačkané stroužky česneku.

Mezitím co se nám dusí kapusta, připravíme si maso. Vepřové kotlety naklepeme jemně klouby prstů, z obou stran osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Pokud vám zbude kapustové zelí, můžete jej smíchat s opečenou vepřovou konzervou a podávat například s chlebem.

Sonia005

03. 10. 2010, Recept navštíven: 5689x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy. Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrů...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Výborný recept,určite vyskúšam. Len mi není jasne čo je to kapustové zelí.Jozef.

Jozef 25. 02. 2011, 15:28

Sonia005
Jozefe, to je klasická kapusta ale urobená ako zelí. Není to zelí kysané, tak proto ten název

Sonia005 26. 02. 2011, 06:46

Jitka
Kapusta je po slovensky kel, toto je tedy vepřové s kelom.

Jitka 26. 02. 2011, 09:39

Sonia005
V tom případě ano, ale já doteď nevěděla, že se to tak řekne po slovensky

Sonia005 26. 02. 2011, 10:19

Jozef
Ja viem čo je kapusta.Ja som rodák Čech. Ale aj tak ďakujem za vysvetlenie.Príjemný deň.Jozef.

Jozef 26. 02. 2011, 10:31

Facebook komentáře