Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1104 kalorií 0.0g cukrů 26.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy.

Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou kapustu a zalijeme vodou asi do tří čtvrtin kapusty.
Dusíme do změknutí. Nakonec osolíme, opepříme a přídáme rozmačkané stroužky česneku.

Mezitím co se nám dusí kapusta, připravíme si maso. Vepřové kotlety naklepeme jemně klouby prstů, z obou stran osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Pokud vám zbude kapustové zelí, můžete jej smíchat s opečenou vepřovou konzervou a podávat například s chlebem.


Přidat na Pinterest
Sonia005

03. 10. 2010, Recept navštíven: 6099x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Výborný recept,určite vyskúšam. Len mi není jasne čo je to kapustové zelí.Jozef.

Jozef 25. 02. 2011, 15:28

Sonia005
Jozefe, to je klasická kapusta ale urobená ako zelí. Není to zelí kysané, tak proto ten název

Sonia005 26. 02. 2011, 06:46

Jitka
Kapusta je po slovensky kel, toto je tedy vepřové s kelom.

Jitka 26. 02. 2011, 09:39

Sonia005
V tom případě ano, ale já doteď nevěděla, že se to tak řekne po slovensky

Sonia005 26. 02. 2011, 10:19

Jozef
Ja viem čo je kapusta.Ja som rodák Čech. Ale aj tak ďakujem za vysvetlenie.Príjemný deň.Jozef.

Jozef 26. 02. 2011, 10:31

Facebook komentáře