Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1104 kalorií
0.0g cukrů
26.0g tuků
40.0g bílkovin


Příprava

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy.

Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou kapustu a zalijeme vodou asi do tří čtvrtin kapusty.
Dusíme do změknutí. Nakonec osolíme, opepříme a přídáme rozmačkané stroužky česneku.

Mezitím co se nám dusí kapusta, připravíme si maso. Vepřové kotlety naklepeme jemně klouby prstů, z obou stran osolíme, opepříme a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.

Tip k receptu

Pokud vám zbude kapustové zelí, můžete jej smíchat s opečenou vepřovou konzervou a podávat například s chlebem.

přidejte na:
Sonia005

03. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na kotletu s kapustou mame velmi radi

hanka 25. 04. 2017, 18:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kotleta vyborná ,kapusta tiež chutná

dušanka 25. 05. 2017, 20:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutný recept

katka16031 11. 10. 2017, 20:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kotleta je bezchybná, velmi dobrá

majka 25. 05. 2018, 21:10

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Výborný recept,určite vyskúšam. Len mi není jasne čo je to kapustové zelí.Jozef.

Jozef 25. 02. 2011, 15:28

Sonia005
Jozefe, to je klasická kapusta ale urobená ako zelí. Není to zelí kysané, tak proto ten název

Sonia005 26. 02. 2011, 06:46

Chybějící obrázek
Kapusta je po slovensky kel, toto je tedy vepřové s kelom.

Jitka 26. 02. 2011, 09:39

Sonia005
V tom případě ano, ale já doteď nevěděla, že se to tak řekne po slovensky

Sonia005 26. 02. 2011, 10:19

Chybějící obrázek
Ja viem čo je kapusta.Ja som rodák Čech. Ale aj tak ďakujem za vysvetlenie.Príjemný deň.Jozef.

Jozef 26. 02. 2011, 10:31