Plněná dýně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1584
kalorií
0.0g
cukrů
77.0g
tuků
94.0g
bílkovin
Příprava
Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro.
Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme.
Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny, pridáme bobkový list, korenie, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry zapiecť.
Upečenú vyberieme, zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Šťavu povaríme bez tekvice.
Tekvicu nakrájame na hrubšie plátky, vložíme do omáčky a s ňou ju podávame.
Tip k receptu
Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky.
Jozef05. 10. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.