Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
705
kalorií
0.0g
cukrů
19.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Kapustičky očistíme, odřízneme z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložíme je do mísy. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Klobásku zbavíme slupky a nakrájíme na širší nudle. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
V kastrolu rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme česnek a mírně ho osmažíme. Přisypeme kapustičky, plátky brambor, nudličky klobásy, snítky tymiánu, bobkový list, osolíme a opepříme. Vše podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme asi 15-20 minut. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Tip k receptu
Jako příloha se výborně hodí teplé pečivo.
Sonia00504. 10. 2010
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.