Šťouchané brambory s houbami a cibulkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka.
Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.
Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si odložíme stranou.
Do pánve přidáme druhou lžíci sádla a na něj vhodíme plátky hub. Lehce osolíme, okmínujeme a chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a houby dusíme doměkka.
Vařené brambory scedíme, šťouchadlem je rozmačkáme (ale ne úplně najemno - necháme menší kousky).
Do brambor vmícháme měkké houby, osmaženou cibuli a nakonec sekanou petrželku.
Tip k receptu
Podáváme jako samostatné jídlo s kyselou zeleninou nebo jako přílohu k pečenému kuřeti.
Chceme-li si ušetřit práci, můžeme použít hotovou kupovanou restovanou cibulku.
12. 10. 2010