Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

880 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka.
Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.
Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si odložíme stranou.
Do pánve přidáme druhou lžíci sádla a na něj vhodíme plátky hub. Lehce osolíme, okmínujeme a chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a houby dusíme doměkka.
Vařené brambory scedíme, šťouchadlem je rozmačkáme (ale ne úplně najemno - necháme menší kousky).
Do brambor vmícháme měkké houby, osmaženou cibuli a nakonec sekanou petrželku.

Tip k receptu

Podáváme jako samostatné jídlo s kyselou zeleninou nebo jako přílohu k pečenému kuřeti.
Chceme-li si ušetřit práci, můžeme použít hotovou kupovanou restovanou cibulku.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
šťuchané zemiaky velmi chutné

20. 03. 2017, 18:54

Chybí obrázek
chuťovo super dobre

13. 12. 2018, 20:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.