Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
880 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka.
Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.
Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si odložíme stranou.
Do pánve přidáme druhou lžíci sádla a na něj vhodíme plátky hub. Lehce osolíme, okmínujeme a chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a houby dusíme doměkka.
Vařené brambory scedíme, šťouchadlem je rozmačkáme (ale ne úplně najemno - necháme menší kousky).
Do brambor vmícháme měkké houby, osmaženou cibuli a nakonec sekanou petrželku.

Bulb Tip k receptu

Podáváme jako samostatné jídlo s kyselou zeleninou nebo jako přílohu k pečenému kuřeti.
Chceme-li si ušetřit práci, můžeme použít hotovou kupovanou restovanou cibulku.


Přidat na Pinterest
Angel 666

12. 10. 2010, Recept navštíven: 2692x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
šťuchané zemiaky velmi chutné

20. 03. 2017, 18:54

Přidat komentář

Facebook komentáře