Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

880 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka.
Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.
Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si odložíme stranou.
Do pánve přidáme druhou lžíci sádla a na něj vhodíme plátky hub. Lehce osolíme, okmínujeme a chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a houby dusíme doměkka.
Vařené brambory scedíme, šťouchadlem je rozmačkáme (ale ne úplně najemno - necháme menší kousky).
Do brambor vmícháme měkké houby, osmaženou cibuli a nakonec sekanou petrželku.

Tip k receptu

Podáváme jako samostatné jídlo s kyselou zeleninou nebo jako přílohu k pečenému kuřeti.
Chceme-li si ušetřit práci, můžeme použít hotovou kupovanou restovanou cibulku.

přidejte na:
Angel 666

12. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
šťuchané zemiaky velmi chutné

majka 20. 03. 2017, 18:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo super dobre

hanka 13. 12. 2018, 20:05

Přidat komentář