Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kapustové karbanátky speciál

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2082 kalorií 1.0g cukrů 184.0g tuků 29.0g bílkovin

Příprava

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu.
V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem.
Rohlík pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku.

Oloupanou cibulku nakrájíme na malé kousky, osmahneme jemně na másle, přidáme anglickou slaninu a uzené maso, vše nakrájené na jemné kostičky.
Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme konzistenci strouhankou a moukou na těsto, jehož hustota nám vyhovuje a jdeme smažit.

Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, kde se vší pečlivostí a trpělivostí láskyplně tvarujeme konečnou formu karbanátků, které jemně (nejraději dřevěnou lžící) vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek.

Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou....

Bulb Tip k receptu

Není příliš dobré vše mít rozsekané na malé kousky či na kaši. Kazí to chuť jednotlivých ingrediencí, kterou poznáte, když jsou větší kousky masa i kapusty. Dost kořením, kapusta vstřebá hodně do sebe, aby nebyly pak mdlé chti.
V každém případě se ale karbanátky pak pracněji tvarují a drží pohromadě, chce to už trochu cviku, ale jde to a výsledek za to stojí. Opatrně otáčet na pánvi, aby se nerozpadly!
Smažím zásadně po vzoru své babičky na sádle, kterého dám hodně, vše je už vařené, čili karbanátky smažím na vysokou teplotu a nemusí se v tuku máčet dlouho. Vyndavám na kuchyňské papírové utěrky, které omastek vsáknou. Podáváme s brambory.


Přidat na Pinterest
Roxana

07. 10. 2010, Recept navštíven: 3690x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Tak u tohoto obědu jsem byla a musím říst, že byl vynikající:o))

Lucie 10. 03. 2012, 12:26

Thumb
Já ho měl dnes a je vynikající!

Martin 10. 03. 2012, 13:13

Roxana
Oba dva vás něčím praštím, zloduši moji! Jen počkejte :-))))))

Roxana 10. 03. 2012, 16:36

Thumb
Roxana, .. zlodusi ?.. co to tady.. placate..?

me 28. 03. 2012, 17:14

Facebook komentáře