Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kapustové karbanátky speciál

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 5min , porce

2082 kalorií, 1.0g cukrů, 184.0g tuků, 29.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu.
V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem.
Rohlík pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku.

Oloupanou cibulku nakrájíme na malé kousky, osmahneme jemně na másle, přidáme anglickou slaninu a uzené maso, vše nakrájené na jemné kostičky.
Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme konzistenci strouhankou a moukou na těsto, jehož hustota nám vyhovuje a jdeme smažit.

Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, kde se vší pečlivostí a trpělivostí láskyplně tvarujeme konečnou formu karbanátků, které jemně (nejraději dřevěnou lžící) vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek.

Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou....

Bulb Tip k receptu

Není příliš dobré vše mít rozsekané na malé kousky či na kaši. Kazí to chuť jednotlivých ingrediencí, kterou poznáte, když jsou větší kousky masa i kapusty. Dost kořením, kapusta vstřebá hodně do sebe, aby nebyly pak mdlé chti.
V každém případě se ale karbanátky pak pracněji tvarují a drží pohromadě, chce to už trochu cviku, ale jde to a výsledek za to stojí. Opatrně otáčet na pánvi, aby se nerozpadly!
Smažím zásadně po vzoru své babičky na sádle, kterého dám hodně, vše je už vařené, čili karbanátky smažím na vysokou teplotu a nemusí se v tuku máčet dlouho. Vyndavám na kuchyňské papírové utěrky, které omastek vsáknou. Podáváme s brambory.

Roxana

07. 10. 2010, Recept navštíven: 3419x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky k...

Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky

Kapustu zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut. Poté kapustu scedíme, necháme vychladnout a ...

Kapustové karbenátky s bešamelem

Kapustové karbenátky s bešamelem

Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně na...

Babiččiny kapustové karbanátky

Babiččiny kapustové karbanátky

Podle základního předpisu připravíme kapustu a mrkev. Uvaříme kapustu, mrkev v osolené vodě téměř doměkka a...

Kapustové karbanátky speciál

Kapustové karbanátky speciál

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme sk...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kapustové karbanátky speciál Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Tak u tohoto obědu jsem byla a musím říst, že byl vynikající:o))

Lucie 10. 03. 2012, 12:26

Thumb
Já ho měl dnes a je vynikající!

Martin 10. 03. 2012, 13:13

Roxana
Oba dva vás něčím praštím, zloduši moji! Jen počkejte :-))))))

Roxana 10. 03. 2012, 16:36

Thumb
Roxana, .. zlodusi ?.. co to tady.. placate..?

me 28. 03. 2012, 17:14

Facebook komentáře