Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
388
kalorií
0.0g
cukrů
21.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl.
Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením.
Na pánvi rozehřejte olej a maso osmahněte 3-4 minuty po obou stranách do zhnědnutí, poté vyndejte na talíř.
Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte na plátky nakrájené houby. Česnek nasekejte nadrobno a přidejte k houbám.
Poduste 5 minut, přitom neustále míchejte. Vraťte do pánve maso, zalijte vývarem a duste ještě 20 minut.
Tip k receptu
Maso můžeme posypat parmazánem, dodá to na lahodnosti.
Sonia00507. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.