Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 25

Šunkové rolky plněné bryndzou

Šunkové rolky plněné bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 60 g másla, 4 plátky šunky, 1 kyselá okurka, 4 lžíce smetany

Bryndzu rozmiešame s maslom. Na plátok šunky nanesieme vždy časť bryndze, zvinieme a necháme v chladničke vychladnúť. Podávame ozdobené uhorkou a pokvapkané smotanou.

Bananita

Bananita

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl banánového džusu, Sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a dolijeme sektem.

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

Švýcarská specialita se sýrem

Švýcarská specialita se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků šunky, 60 g másla, 200 g uzeného sýru, 1/2 balení ananasového kompotu, 2 hlávky hlávkového salátu, 4 lžíce majonézy, špetka kari koření, 1 lžička mleté papriky , 6 plátků toastového chleba

Krajčeky sendviče natrieme maslom, obložíme šunkou, kolieskami ananásu a prikryjeme plátkom syra. Dáme do rúry nakrátko zapiecť, až kým sa syr nezačne topiť. Vyberieme, posypeme paprikou a podávame s hlavkovým šalátom, okoreneným kari a poliatým m...

Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 rohlíků nakrájených na kostky, 400-500 g kuřecích jater, 150 g šunky nebo šunkového salámu (na širší nudličky), 200 g Hlívy ústřičné, 1 palička česneku, 6 vajec, 1 lžíce olivového oleje, majoránka, grilovací koření, pepř, sůl

K pokrájeným rohlíkům přidáme kuřecí játra, šunkový salám, na kousky nakrájenou hlívu, vejce, olej, prolisovaný česnek a ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením a majoránkou. Vše lehce promícháme a směsí naplníme salámové fólie, které na koncích...

Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 250 g telecích jater, 200 g vepřové panenky, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 2 bobkové listy, 20 ml vodky

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a striedavo všetky súčasti pochuťky navlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou.

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného úhoře, 350 g Hlívy ústřičné, 150 g brambor, 100 g mrkve, 1 cibule, 1 lžička kopru, 30 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, 100 ml sladké smetany

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ryby, očistené zemiaky pokrájané na kocky, cibuľu opraženú na oleji a dovaríme. Do hotovej polievky vlejeme smotanu a necháme prejsť varom. ...

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Tequini

Tequini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, 2 cl vermutu roso, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme tequilu a vermut. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Skopové se sušenými švestkami

Skopové se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa ze stehna, 80 g sádla, 100 g cibule, 100 g sušených švestek, špetka skořice, špetka šafránu, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku

Očistené baranie stehno nakrájame na hrubšie rezance a opečieme na masti. Potom mäso vyberieme, pridáme cibuľu nakrájanú na drobno,cesnak a trochu opražíme. Zalejeme vodou, pridáme mäso, posolíme, pridáme štipku škorice, šafranu a citrónovej kôry....

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Husí krev na cibulce

Husí krev na cibulce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husi krve, 50 g sádla, 1 cibule, špetka kmínu, špetka majoránky, 2 kuličky pepře, špetka soli

Na panvici na tuku speníme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme koreniny a dobre rozmiešanú krv. Za stáleho miešania pražíme, kým nestmavie. Osolíme a hneď podávame.

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

Harvey wallbanger

Harvey wallbanger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl galliana, pomerančový džus, sklenka ledu

Do sklenky s ledem vlejeme vodku a džus. Do hotového koktejlu opatrně vlijeme galiano.

Screwdriver - šroubovák

Screwdriver - šroubovák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, pomerančový džus, sklenka ledu

Do skleničky s ledem nalijeme vodku a dolijeme pomerančovým džusem.

Gin fizz

Gin fizz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 lžičky cukru, 3 dcl minerálky, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy

Do šejkru s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu a nasypeme cukr. Protřepeme a vlijeme do sklenice, kterou pak dolijeme minerálkou.

Paradise

Paradise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Brandy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, brandy a džus. Promícháme a podáváme.

Bronx

Bronx

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl vermutu rosso, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky plné ledu nalijeme gin, vermut a džus. Promícháme a podáváme.

Pink lady two

Pink lady two

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu, džus a smetanu. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Pink lady one

Pink lady one

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu a džus. Promícháme a ozdobíme koktejlovou třešničkou.

Balalajka

Balalajka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl vodky, 2 cl triple secu, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, triple sec a limetovou šťávu. Zamícháme a ozdobíme plátkem citrónu.

Goodfather - dobrý táta

Goodfather - dobrý táta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 2 cl Amareta, sklenka ledu, 1 nakládaná třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme whisky a amareto. Promícháme a ozdobíme nakládanou třešničkou.

Side car

Side car

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Brandy, 2 cl triple secu, 1 cl Limetová šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme brandy, triple sec a limetovou šťávu. Nakonec promícháme.

Pikantní domácí baharat

Pikantní domácí baharat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polévková lžíce nastrouhaného muškátového oříšku, 1 polévková lžíce kardamomu, 3 polévkové lžíce kmínu římského (cuminu), 2 polévkové lžíce skořice, 2 polévkové lžíce koriandru, 2 polévkové lžíce hřebíčku, 4 lžíce černého pepře, 4 lžíce sladké papriky

Koření semeleme nebo použijeme jeho mletou podobu a smícháme dohromady. Jeho trvanlivost je až 6 měsíců, pokud ho uchováváme na chladném a tmavém místě.

Mnichovská pivní polévka

Mnichovská pivní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 l světlého piva, sůl, pepř, cukr , 1/2 lžičky kmínu, špetka muškátového květu, šťáva z 1 citrónu, 2 žloutky, 100 g šunky, zakysaná smetana

Rozehřejeme máslo, přilijeme pivo, dáme sůl, pepř, trochu cukru, kmín, muškát a citronovou šťávu. Směs necháme přejít varem, zamícháme a stáhneme z plotny. Rozkvedláme žloutky ve smetaně a vmícháme do polévky(ne vroucí). Podáváme s krutóny nebo os...

stránka: