Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 21

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového karé, 700 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 brambory, sůl podle potřeby, 80 g sádla, 3 lžíce hladké mouky, 80 g uzeného strouhaného sýru, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 100 g uzené slaniny, 20 g strouhaného křenu, troška cukru, špetka kmínu

Mäso nasekáme na kotlety a okrajové blany narežeme. Potom ich osolíme, obalíme v múke a opečieme na masti. Do výpeku dáme zvýšok múky, rascu a opražíme. Pridáme postrúhaný syr, rozotretý cesnak, mletú papriku, zalejeme šťavou z kapusty, pridáme op...

Vepřová kýta s ananasem

Vepřová kýta s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 150 g ananasového kompotu, 50 g mandli, 1 lžíce Solamylu, 50 ml dezertního červeného vína, sůl podle potřeby, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžíce petrželky, 1 lžička sojové omáčky

Mäso pokrájame na tenke rezance, osolíme, pomiešame s rozmočeným Solamylom a opražíme v rozohriatom oleji do zlata. Potom pridáme ananásový kompót pokrájaný na malé kocky a olúpané opražené posekané mandle, pokvapkáme vínom a dusíme do mäkka. Nak...

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g brambor, 500 g hlívy ústřičné, 150 g sádla, 6 vajec, 100 g strouhaného sýru, 2 cibule, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 200 ml sladké smetany

V šupke uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Umyté hlivy pokrájame na menšie kúsky, urestujeme na cibuli, pridáme do nakrájaných zemiakov, posolíme, pokoreníme, zľahká premiešame a vložíme do vymasteného pekáča. V horúcej rúre nahrejeme, zalejeme ...

Kapr na Raczký způsob

Kapr na Raczký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 1000 g brambor, 150 g cibule, 150 g sádla, 300 g leča, 10 g mleté papriky, 100 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 4 stroužky rozetřeného česneku

Podkovy nakrájaného kapra posolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme. Na výpeku urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, lečo, cesnak a v šupke uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Zľahka premiešame, vložíme do pe...

Plněné cibulové mističky

Plněné cibulové mističky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 200 g debrecinských párků, 250 g anglické slaniny, 1 balení zakysané smetany, 150 g srouhaného Eidamu

Oloupanou cibuli podélně překrojíme. Oddělujeme jednotlivé cibulové mističky. Když jsou malé, zbytky nadrobno nasekáme. Párky a slaninu si nasekáme nadrobno. Cibuli, slaninu a párky vložíme na pánev a lehce osmažíme. Cibulové mističky osolíme, o...

Havana  koktail

Havana koktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce zmrzliny, 200 ml sladké smetany, 100 ml ananasového džusu, 5 cl bílého rumu, 1 sáček vanilkového cukru

Vanilkovú zmrzlinu dáme do mixéru, pridáme ananásový džus, smotanu, vanilkový cukor a rum a spolu dobre zmixujeme. Koktail precedime cez jemné sitko do vyšších poháhov a navrch položíme koliesko ananásu. Podávame so slamkou.

Janovského pečínka

Janovského pečínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřových jater, 4 vejce, 2 dcl oleje, 250 ml sladké smetany, lžička soli, 2 lžičky Vegety

Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a ...

Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové nebo minutkového masa, 6 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, špetka soli, 1-2 snítky čerstvého tymiánu , 4 plátky chleba, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na ...

Zabíjačková klobása

Zabíjačková klobása

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, sůl podle potřeby, 6 lžíc bílého vína, 100 ml sladké smetany, troška mletého pepře, troška citronové kůry, 50 g sádla

Bravčové mäso zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, biele víno, sladkú smotanu a všetko dobre premiešame. Dobré umyté tenké čreva navlečieme na plniacu striekačku a opatrne plníme. Hotové klobásy uzavrieme a po oboch ...

Pařížský žampionový salát

Pařížský žampionový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých žampionů, 150 g šunky, šťáva z jednoho citrónu, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce polévkového koření , 1 lžíce cukru moučky, troška pepře bílého, 2 vejce uvařene na tvrdo, 2 lžičky petrželove ňati, sůl podle potřeby

Umyté a olúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu premiešame s cukrom, soľou, citrónovou šťavou a tekutým polievkovým korením a všetko spojíme. Necháme ...

Kuřecí nákyp

Kuřecí nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapusty, 300 g kuřecích prsou, 50 g lískových ořechů, 200 g zakysané smetany, 300 ml mléka, 250 ml vývaru, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, kari koření, 1/2 svazku tymiánu , 250 g makaronů

Kapustu omyjeme, nakrájíme na proužky, Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme oříšky. Troubu předehřejeme na 180°C. Smetanu smícháme s mlékem, vývarem a sýrem. Nasekáme lístky tymiánu, přidáme k oříškům. Kapustu, uvařené těsto...

Čokoládové kuře

Čokoládové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 čtverečky hořké čokolády, chilli papričky, skořice, sůl, oregano, 2 cibule, 3 rajčata, 7-10 dkg arašídů , 8-10 stroužků česneku, sezam

Kuře rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vody. Vaříme doměkka. Na plátky nakrájíme rajčata, cibuli nadrobno, rozdrcené mandle, arašídy, sezamové semínko, na plátky nakrájený česnek a čilli papričky, které jsme 30 min máčeli ve studené vodě, to vše d...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Piccata

Piccata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí řízky (600g), 200 g dlouhozrnné rýže, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžíce másla, 1 citrón, 80 g strouhaného parmazánu, 1 velke rajče, troška mletého pepře, troška petrželové ňati, sůl podle potřeby

Teľacie rezne jemne naklepeme a posypeme čiernym korením. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme. Po opečení mäso z oboch strán posolíme. Podlejeme vínom a pridáme 1 lyžičku masla, ako aj šťavu z 1/2 citróna. Uvarenú ryžu dáme na teplú misu a posype...

Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 5 dcl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, lžička majoránky, 600 g Lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrájaný na kocky, posolíme a dusíme asi 10 minút potom pridáme nakrájané zemiaky a dodusíme (podľa potreby podlievame vodou). Potom pridáme rozdr...

Okurková polévka

Okurková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých okurek, 300 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 30 ml olivového oleje, 1000 ml drůbežího vývaru, sůl podle potřeby, 1 lžíce pažitky

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Pomazánka z čabajky

Pomazánka z čabajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nožka čabajky, 50 g změklého másla, 3 kostičky taveného sýra, 1 lžička sušeného česneku

Čabajku umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme nadrobno v sekacím strojku. Máslo utřeme se sýrem, přidáme mletou čabajku a ochutíme česnekem. Pomazánku již není třeba solit nebo jinak dochucovat. Mažeme na plátky veky nebo kolečka rohlíků a li...

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Závitky delikates

Závitky delikates

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek uzeného masa, 1 malá cibule, 2 lžíce kaparů ve vinném octě, 4 plátky šunky, 1/2 červené kapie, sůl, pepř, olej na opečení, kousíček másla, 600 g kuřecích stehenních řízků

Uzené maso umeleme, rozsekáme do něj kapary a nastrouháme malou oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme. Kuřecí maso naklepeme, položíme na něj plátek šunky a rozetřeme směs z uzeného mletého masa. Kapii nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g tvarohu, 250 g Brynzy, 250 g strouhaneho tvrdého sýra, 3 lžíce kopru, 1 vejce, špetka soli

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, bryndzu, postrúhaný syr, posekaný kôpor a dochutíme soľou. Vymiešame na hladkú plnku. Rozotrieme ju na cesto, rozvaľkáme aj druhú časť a pomoc...

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 kg srnčího hřbetu, 4 jalovčinky, 4 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 125 ml červeného vína, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 100 g brusinkového kompotu i se šťávou, 4 kompotované hrušky, šťáva z 1 citrónu

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. ...

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Reginette Emilliana

Reginette Emilliana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uvařených těstovin, 2 kuřecí prsa, 200 g brokolice, 150 g žampionů, 120 g Nivy, 250 ml sladké trvanlivé smetany, špetka soli, špetka pepře, 150 g strouhaného sýra

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omyté maso nakrájíme na kostky. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Na trošce oleje prudce orestujeme maso a houby. Nepřiléváme vodu, restujeme jenom pár minut...

stránka: