Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 0h 30min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 1dní 2h 0min , porce

1068 kalorií, 0.0g cukrů, 88.0g tuků, 19.0g bílkovin

Příprava

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu nebo pekáči rozehřejeme sádlo a opečeme na něm plátky slaniny, vsypeme zeleninu, cibuli, dáme koření a opékáme dorůžova. Na základ vložíme maso, opečeme ho, podlijeme vínem s trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi 40-60 minut, když začne šťáva hnědnout, podlijeme trochou horké vody. Maso pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, zalijeme kysanou smetanou, promícháme, podle potřeby naředíme vodou a vaříme cca 20 minut. Omáčku přecedíme, vmícháme trochu brusinkové šťávy z kompotu a necháme přejít varem, nakonec dochutíme solí a citrónovou šťávou. Maso uvolníme od kosti a nakrájíme na plátky, podáváme s podušenými polovinami hrušek naplněnými okapanými brusinkami se smetanovou omáčkou.

08. 08. 2010, Recept navštíven: 11037x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěn...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pečený srnčí hřbet Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

20. 09. 2016, 21:28

Přidat komentář

Facebook komentáře