Pečený srnčí hřbet

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1dní 2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1068 kalorií
0.0g cukrů
88.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu nebo pekáči rozehřejeme sádlo a opečeme na něm plátky slaniny, vsypeme zeleninu, cibuli, dáme koření a opékáme dorůžova. Na základ vložíme maso, opečeme ho, podlijeme vínem s trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi 40-60 minut, když začne šťáva hnědnout, podlijeme trochou horké vody. Maso pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, zalijeme kysanou smetanou, promícháme, podle potřeby naředíme vodou a vaříme cca 20 minut. Omáčku přecedíme, vmícháme trochu brusinkové šťávy z kompotu a necháme přejít varem, nakonec dochutíme solí a citrónovou šťávou. Maso uvolníme od kosti a nakrájíme na plátky, podáváme s podušenými polovinami hrušek naplněnými okapanými brusinkami se smetanovou omáčkou.

přidejte na:

08. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný recept

20. 09. 2016, 21:28

Chybí obrázek
jedlo takto pripravené chutí vyborne

25. 03. 2017, 15:40

Chybí obrázek
recept da zabrat , ale výsledok je fantasticky

28. 02. 2018, 20:05

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.