Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1dní 2h 0min
Nutriční hodnoty
1068 kalorií 0.0g cukrů 88.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu nebo pekáči rozehřejeme sádlo a opečeme na něm plátky slaniny, vsypeme zeleninu, cibuli, dáme koření a opékáme dorůžova. Na základ vložíme maso, opečeme ho, podlijeme vínem s trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi 40-60 minut, když začne šťáva hnědnout, podlijeme trochou horké vody. Maso pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, zalijeme kysanou smetanou, promícháme, podle potřeby naředíme vodou a vaříme cca 20 minut. Omáčku přecedíme, vmícháme trochu brusinkové šťávy z kompotu a necháme přejít varem, nakonec dochutíme solí a citrónovou šťávou. Maso uvolníme od kosti a nakrájíme na plátky, podáváme s podušenými polovinami hrušek naplněnými okapanými brusinkami se smetanovou omáčkou.


08. 08. 2010, Recept navštíven: 12678x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

20. 09. 2016, 21:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedlo takto pripravené chutí vyborne

25. 03. 2017, 15:40

Přidat komentář

Facebook komentáře