Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 20

Těstoviny s liškovou směsí

Těstoviny s liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin - širokých nudlí, 2 libové vepřové kotlety, 3-4 hrsti lišek, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce sojové omáčky, olej

Nudle si uvaříme v lehce osolené vodě podle návodu. Maso nakrájíme na malé nudličky, větší lišky překrájíme, cibulku a česnek nasekáme nadrobno, rajče nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátý olej vhodíme maso a chvíli restujeme, aby se zatáhlo....

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího hřbetu, 80 g másla, 150 ml červeného vína, 200 g brusinkového kompotu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetka tymiánu , 4 čerstvé hrušky, sůl podle potřeby

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberi...

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Ice Pick

Ice Pick

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledového zeleného čaje, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, citronovou šťávu a dolijeme ice tee. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Vepřové ledvinky narychlo

Vepřové ledvinky narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ledvinek, 50 g sádla, troška kmínu, troška pepře, lžička soli, 1 sklenka hladké mouky, 1 šálek masového vývaru

Ledvinky po celé délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, dobře je vypereme, necháme okapat a vysušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme na ně na tenké plátky nakrájené ledvinky, opepříme, okmínujeme a opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut, do prope...

Polévka z kotrče skoro držťková

Polévka z kotrče skoro držťková

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce sladké papriky, lžíce majoránky, lžička drceného kmínu, petrželka, lžička pepře, sůl, 1 větší kotrč nebo více menších

Kotrč dobře očistíme od hlíny a jehličí, vykoupeme v několika vodách a rozkrájíme na menší kousky. Já ho ještě v cedníku proliju vařící vodou a nechám okapat. V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Dozlatova osmaženou ci...

Výborná chřestová polévka

Výborná chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g chřestu, 0,5 lžičky tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 400 ml drůbežího vývaru, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 0,5 lžičky citronové kůry, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 1 lžička vegety nebo podravky, 2 lžíce smetany

Čerstvý chřest očistíme a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme část nasekaného tymiánu, bobkový list,prolisovaný česnek a zalijeme kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí asi 10 minut vaříme. Odstavíme, vyndáme bobkový list a něk...

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Kill bill

Kill bill

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl galliana, 2 cl absinthu yellow, sklenka banánového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, galiano a dolijeme džusem.

Red lain

Red lain

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinth red, 2 cl Grenadiny, 1 dcl jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, grenadinu a dolijeme jahodovým dšusem.

Ohnivý polibek

Ohnivý polibek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinthu red, 2 cl Ginu, 2 cl Grenadiny, 2 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 2 cl vodky

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, gin, vodku, grenadinu a curacao. Můžeme ozdobit feferonkou.

Tequila on sweet

Tequila on sweet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, sklenka ledu, 3 cl Grenadiny

Do sklenky s ledem nalijeme Tequilu a grenadinu. Promícháme a zdobíme třešničkou.

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Nivový dresink

Nivový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce mléka, Vegeta, 1 stroužek česneku, kousek Nivy

Česnek prolisujeme, nivu najemno nastrouháme, jogurt, smetanu a mléko smícháme, přidáme česnek, nivu a okořeníme vegetou.

Švédský ryzcový salát

Švédský ryzcový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 2 červené cibule, 60 ml olivového oleje, 60 ml rajčatového protlaku, 150 ml bílého vína, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistíme a umyjeme čerstvé rýdziky, pokrájame ich po dĺžke na štvrtky až osminky a dusíme na cibuľke zapenenej na oleji, až kým sa z nich nevyparí voda. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, biele víno, rajčiakový pretlak a dodusíme. Podávame...

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Kapr pečený v rýži

Kapr pečený v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 250 g cibule, 3 papriky, 100 ml olivového oleje, 150 g rýže, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce zelené petrželove ňati, 200 ml zakysané smetany

Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájané papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 250 ml vody, vložíme osolené a opaprikované porcie kapra, pokvapkáme olejom a pečie...

Omáčka z mladých cibulek

Omáčka z mladých cibulek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžice mladé cibulky z ňati, 100 g másla, 80 g hladké mouky, 500 ml mléka, cca 100 ml vody, sůl podle potřeby, 2 lžíce citronové šťávy

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú podľa potreby podlejeme vodou, pridáme mlieko, osolíme a povaríme. Nakoniec do omáčky pridáme 4 lyžice posekanej mladej cibuľky s vňaťou a citrónovú šťavu a necháme prevrieť.

Hřibové kloboučky na paprice

Hřibové kloboučky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hlaviček hřibů, 100 g uzené slaniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 cibule, lžíce mleté sladké papriky, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na slanine, pridáme hribové hlavičky pokrájané na hrubšie plátky, mletú červenú papriku a rozdrvenú rascu, osolíme a udusíme. Potom poprášime múkou, po 2 minútach odstavíme a zalejeme smotanou.

Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

20 g plátkové želatiny, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 300 g brokolice, 2 žampiony, 140 g konzervované kukuřice, 2 vejce, 400 g zeleninového vývaru, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, sůl, pepř

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici. Vejce uv...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

stránka: