Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zelenina v aspiku

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 6h 15min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 6h 40min , porce

684 kalorií, 6.0g cukrů, 27.0g tuků, 41.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici.
Vejce uvaříme natvrdo, asi 3 minuty. Slijeme je a oloupáme. Necháme je vychladnout spolu se zeleninou.
Vývar s novým kořením, octem a cukrem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a v horké tekutině mícháním rozpustíme vyždímanou želatinu.
Do formy na srnčí hřbet naskládáme plátky vajec. Zalijeme je asi třetinou tekutiny. Na vajíčka vyrovnáme osmahnutou zeleninu. Vše opatrně zalijeme zbylým vývarem s želatinou a necháme v chladničce zatuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním vyklopíme aspik z formy a nakrájíme ho na plátky.

Gurmet

18. 08. 2010, Recept navštíven: 5087x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme más...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zelenina v aspiku Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tak toto vyskúšam

25. 01. 2016, 11:02

Přidat komentář

Facebook komentáře