Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zelenina v aspiku

Obtížnost Čas přípravy
6h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 6h 40min
Nutriční hodnoty
684 kalorií 6.0g cukrů 27.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici.
Vejce uvaříme natvrdo, asi 3 minuty. Slijeme je a oloupáme. Necháme je vychladnout spolu se zeleninou.
Vývar s novým kořením, octem a cukrem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a v horké tekutině mícháním rozpustíme vyždímanou želatinu.
Do formy na srnčí hřbet naskládáme plátky vajec. Zalijeme je asi třetinou tekutiny. Na vajíčka vyrovnáme osmahnutou zeleninu. Vše opatrně zalijeme zbylým vývarem s želatinou a necháme v chladničce zatuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním vyklopíme aspik z formy a nakrájíme ho na plátky.


Přidat na Pinterest
Gurmet

18. 08. 2010, Recept navštíven: 5596x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tak toto vyskúšam

25. 01. 2016, 11:02

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi efektná a chutná zelenina v aspiku

03. 04. 2017, 20:18

Přidat komentář

Facebook komentáře