Zelenina v aspiku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

6h 15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

6h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

684 kalorií
6.0g cukrů
27.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici.
Vejce uvaříme natvrdo, asi 3 minuty. Slijeme je a oloupáme. Necháme je vychladnout spolu se zeleninou.
Vývar s novým kořením, octem a cukrem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, odstavíme z ohně a v horké tekutině mícháním rozpustíme vyždímanou želatinu.
Do formy na srnčí hřbet naskládáme plátky vajec. Zalijeme je asi třetinou tekutiny. Na vajíčka vyrovnáme osmahnutou zeleninu. Vše opatrně zalijeme zbylým vývarem s želatinou a necháme v chladničce zatuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním vyklopíme aspik z formy a nakrájíme ho na plátky.

přidejte na:
Gurmet

18. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
tak toto vyskúšam

katka16031 25. 01. 2016, 11:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi efektná a chutná zelenina v aspiku

hanka 03. 04. 2017, 20:18

Přidat komentář