Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Výborná chřestová polévka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
288 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Čerstvý chřest očistíme a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme část nasekaného tymiánu, bobkový list,prolisovaný česnek a zalijeme kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí asi 10 minut vaříme. Odstavíme, vyndáme bobkový list a několik kousků chřestu, které odložíme na ozdobení polévky. Zbytek rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou hmotu.
Na pánvi rozpustíme máslo, rozmícháme ho s moukou a dozlatova osmahneme, za stálého míchání pomalu přilijeme studené mléko a vše vyšleháme na hustý bešamel.
Bešamel po částech vmícháme do polévky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až je hustá a hladká. Pokud se nám nepodaří bešamel rozmíchat, pomůžeme si ponorným mixérem a pak ještě krátce povaříme.
Na závěr polévku dochutíme solí, špetkou muškátového oříšku, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a podravkou. Rozdělíme ji do talířů a dozdobíme smetanou a zbylým chřestem.


Přidat na Pinterest

30. 08. 2010, Recept navštíven: 3056x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
urobila som a je výborná

25. 01. 2016, 10:58

Přidat komentář
Angel 666
Tudy, děkuju za recept, polévka je chutná. Přidávám dvě fotečky, snad se budou líbit :o).

Angel 666 31. 05. 2011, 13:14

Thumb
Líbí a jak. Já dost nerada fotím, takže obvykle jen napíšu recept a jsem ráda, když chutná.

31. 05. 2011, 23:09

Facebook komentáře