Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 18

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Turecké telecí kotlety

Turecké telecí kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet, 50 g sádla, 100 g hlávkové kapusty, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedluben, 150 g rajčat, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, 1 žloutek

Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, posolíme a na rozpalenej masti sprudka z oboch strán opečieme. Vyberieme ich z masti a do nej dáme udusiť všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, okrem rajčiakov. Napolo udusenú zeleninu pok...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 600 g vepřové krkovice, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 pórky, 1 cibule, 1 oranžová paprika (kapie), 1 lžíce oregana, 12 sušených švestek, špetka bazalky, špetka soli, špetka pepře

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm. Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří. Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zb...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce včelího medu, 4 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 1 lžička čerstvého zázvoru, 50 g mandlových lupínků

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Máslo a med dejte do rendlíčku a na malém plameni je za stálého míchání nechte rozpustit. Kuřecí paličky osolte a v pekáčku je potřete teplou směsí medu a másla. Podlijte je vínem a pečte v rozehřáté troubě asi 25...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty (řízky), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušeného mletého rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 250 g hub (můžou být i žampióny), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře

Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl. Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením. Na pánvi...

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 200 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 g hub, kousek másla, 1 lžička tymiánu

Panenku nakrájejte na špalíčky asi 3 cm, obalte v anglické slanině a prudce osmažte na olivovém oleji po každé straně asi 2 minuty. Poté dejte zapéct tak na 4 minutky do trouby. Uvnitř budou lehce růžové. Mezitím hříbky osmažte na másle s čer...

Svíčková a la diplomat

Svíčková a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 200 g slaniny, 100 g mandli, 1 vejce, 5 jablek, 2 lžíce másla, 50 ml bílého vína, 100 ml olivového oleje, troška cukru krystal, špetka mletého pepře, 3 lžíce brusinek, sůl podle potřeby

Sviečkovicu posolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť. pripravíme si niekoľko tenkých plátkov slaniny, potrieme ich strúhaným jablkom premiešaným s rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami posekanými na drobno a upraženým...

Jablkovo – okurková omáčka

Jablkovo – okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší jablko, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, 1 lžička nasekaného kopru, 1 balení zakysané smetany, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky strouhaného křenu, špetka soli dle potřeby, troška pepře bílého, troška cukru moučky

Jablko nastrouhejte a okurku a cibuli nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte kysanou smetanu s majonézou, koprem a křenem. Přidejte nastrouhané jablko, nakrájenou cibuli a okurku a dochuťte solí, kořením a práškovým cukrem. Omáčku nechte a...

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 500 g žampiónů, 3 mrkve, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 700 ml červeného vína (nejlépe Burgundského), kousek másla k osmažení žampiónů, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno. V...

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky anglické slaniny, hrst čerstvých špenátových listů, talířek hub, kousek pórku, 1 vejce, sůl, špetka pepře, špetka drceného kmínu, špetka mleté papriky, 1 cibule, 2-3 lžičky hladké mouky, olej

Nejdříve si připravíme náplň: Polovinu hub si nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky. Na pánev dáme rozehřát lžičku oleje, vložíme na něj houby a pórek, orestujeme, přidáme trochu soli, pepře, drceného kmínu, odstavíme a vmícháme vejce. M...

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 100 g fety, 4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, trochu olivového oleje, 10-12 plátků slaniny , asi 1-2 dcl masového vývaru

Maso naklepeme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme nakrájená, semínek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, trošku olivového oleje, petrželku a promícháme. Můžeme přidat i nasekanou bazalku. Náplní naplní...

Polévka z telecích plic

Polévka z telecích plic

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecích plic, 150 g kořenové zeleniny, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 bobkový list, sůl podle potřeby, troška citronové kůry, 1 lžička octa

Umyté teľacie pľucka dáme variť do studenej vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, bobkový list, citrónovú kôru a soľ. Uvarené pľucka a zeleninu vyberieme a pokrájame na rezance alebo zomelieme. Z múky a mlieka pripravíme ...

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice vcelku, hrst šalvěje, 2 lžíce Dijonské hořčice, 750 g brambor, 1 kg malých cibulí (popř. šalotky), 4 větší jablka

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka olou...

Lesso - italské sedlácké hody

Lesso - italské sedlácké hody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky od kosti, 500 g hovězího masa , 2 páry debrecínských párků, 4 papriky (kapie), 2 kořeny mrkve, 1 hlávka květáku, 1 menší kořen celeru, 1 menší hlávka kapusty, 1 svazek chřestu, sůl podle potřeby

Spolu varíme šunku a hovädzie mäso asi 60 minút, potom pridáme mrkvu, zeler a kel. Spolú varime ďalších 15 minút, pridáme karfiol, špargľu a tesne pred dovarením párky s paprikou zbavenou jadrovníka. Dosolíme. Mäso podávame pokrájané na hrubšie pl...

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z hlavy, 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g vepřového libového masa, 200 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 10 kuliček pepře, 4 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl podle potřeby

Mäso, kolienko a nožičky dáme variť do osolenej vody. Keď je všetko polomäkké, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a korenie. Uvaríme do mäkka. Vyberieme a pokrájame na kocky, dáme do formy alebo na hlboké taniere. Do vývaru pridáme ...

Pražský sýrový nákyp

Pražský sýrový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hladké mouky, 500 ml mléka, 4 vejce, 200 g strouhaného sýra, 150 g šunky, troška mleté papriky, troška muškátového ořechu, mouka a tuk na vymazání formy, špetka soli

Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku a za stáleho miešania trochu opražíme, rozriedime mliekom a uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, syr, jemne posekanú šunku, soľ, papriku, muškátový orech a tuhý sneh z bielkov. Ma...

Zapékané plněné broskve

Zapékané plněné broskve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké broskve, 4 cukařské piškoty, 50 g tvarohu, 4 lžíce cukru krystal, 8 mandli, troška citronové kůry, 100 ml bílého vína, 40 g másla

Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny, aby sme zväčšili dutinu na plnenie. Urovnáme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskýň, 1 lyžicu c...

Kuřecí prsa po lovecku

Kuřecí prsa po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 šalotka, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 300 g lišek , 2 vrchovaté lžíce borůvkového kompotu, 50 ml červeného vína

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na plátky. Necháme zarestovat a přidáme nudličky kuřecích prsou. Směs osolíme, o...

Zapékané houbové kloboučky

Zapékané houbové kloboučky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kloboučků hub, špetka soli, 2 lžičky kmínu, 100 g strouhané Nivy, 50 g strouhaného sýra, 1 balení smetany, 2 plátky másla

Kloboučky očistíme a posolíme. Pekáček vymažeme jedním plátkem másla a vložíme do něj posolené kloboučky hub výtrusnicemi nahoru, pokmínujeme, dáme plátek másla a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Zmírníme na 170°C a necháme cca 10 - 15 minut, poto...

Pomazánka  z avokáda s chilli

Pomazánka z avokáda s chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 20 ml citronové šťávy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 červené papriky (kapie), špetka soli

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Poté všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Zavařená lilková pomazánka

Zavařená lilková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lilku, 2 velká masitá rajčata, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje

Lilky omyjeme, propícháme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 20 minut. Během pečení několikrát obrátíme. Necháme vychladnout. Mezitím spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Vychladlé lilky oloupeme a v...

Pálivý kuskus pro jednoho

Pálivý kuskus pro jednoho

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, špetka chilli, 1 lžička kari koření, 4 lžíce nakládané kukuřice, špetka soli

Kuskus osolíme a smícháme s chilli a kari kořením. Zalijeme ho vroucí vodou - tak aby byl celý potopený a necháme 5 minut nabobtnat. Pak přidáme nakládanou kukuřici, zamícháme a můžeme podávat.

stránka: