Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 35min , porce

366 kalorií, 0.0g cukrů, 41.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu a ukládame do nej podobne, ako sa pri murovaní ukladajú tehly na výšku, chlieb, syr a jablko, až kým sa misa nenaplní po samy vrch. Dáme do rúry zapiecť. Keď sa syr začne topiť, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtky, posolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Znova krátko zapečieme, takže vznikne jednoliata hmota. Podávame so zeleninovým šalátom poliatym olivovým olejom.

Bulb Tip k receptu

Je to recept vynikajúceho majstra kuchára z Prahy Jiřího Hlávku.

Jozef

28. 09. 2010, Recept navštíven: 1704x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rez...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zapékaný Ementál Link-arrow
Thumb.19205

Zeleninový salát s tofu

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou,...


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
naozaj zaujímavé

19. 10. 2015, 19:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi zaujímavý a dobrý recept

22. 01. 2016, 10:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
taky netradičný recept, ktorý treba vyskúšať

29. 10. 2016, 18:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zapekaný ementál vyskúšam

07. 12. 2016, 22:23

Přidat komentář

Facebook komentáře