Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 35min
Nutriční hodnoty
366 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu a ukládame do nej podobne, ako sa pri murovaní ukladajú tehly na výšku, chlieb, syr a jablko, až kým sa misa nenaplní po samy vrch. Dáme do rúry zapiecť. Keď sa syr začne topiť, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtky, posolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Znova krátko zapečieme, takže vznikne jednoliata hmota. Podávame so zeleninovým šalátom poliatym olivovým olejom.

Bulb Tip k receptu

Je to recept vynikajúceho majstra kuchára z Prahy Jiřího Hlávku.


Jozef

28. 09. 2010, Recept navštíven: 1815x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
naozaj zaujímavé

19. 10. 2015, 19:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi zaujímavý a dobrý recept

22. 01. 2016, 10:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
taky netradičný recept, ktorý treba vyskúšať

29. 10. 2016, 18:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zapekaný ementál vyskúšam

07. 12. 2016, 22:23

Přidat komentář

Facebook komentáře