Chybějící obrázek

Zapékaný Ementál

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

366 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu a ukládame do nej podobne, ako sa pri murovaní ukladajú tehly na výšku, chlieb, syr a jablko, až kým sa misa nenaplní po samy vrch. Dáme do rúry zapiecť. Keď sa syr začne topiť, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtky, posolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Znova krátko zapečieme, takže vznikne jednoliata hmota. Podávame so zeleninovým šalátom poliatym olivovým olejom.

Tip k receptu

Je to recept vynikajúceho majstra kuchára z Prahy Jiřího Hlávku.

přidejte na:
Jozef

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
naozaj zaujímavé
katka16031 19. 10. 2015, 21:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi zaujímavý a dobrý recept
palino 22. 01. 2016, 11:38
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
taky netradičný recept, ktorý treba vyskúšať
majka 29. 10. 2016, 20:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zapekaný ementál vyskúšam
dušanka 07. 12. 2016, 23:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobrý
Svetlana 07. 01. 2020, 17:42