Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Svíčková a la diplomat

Svíčková a la diplomat
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 50min , porce

2772 kalorií, 5.0g cukrů, 200.0g tuků, 228.0g bílkovin

Příprava

Sviečkovicu posolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť. pripravíme si niekoľko tenkých plátkov slaniny, potrieme ich strúhaným jablkom premiešaným s rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami posekanými na drobno a upraženými vopred na masle a pokvapkáme vínom. Na takto pripravené plátky položíme opečenú a vychladnutú sviečkovicu, zabalíme do slaniny a napokon do alobalu, aby mäso čo najviac priliplo k slanine. Ak treba zabalíme ešte aj do ďalšieho listu alobalu. Dobré utesníme a dáme do pekáča s trochou vody. Pečieme v stredne horúcej rúre asi 30-40 minút. Medzitým si upečieme 4 jablka ku sviečkovici. Vopred ich zbavíme jaderníkov, naplníme maslom, brusnicami a štipkou cukru. Zapekáme ich podliate trochou vína. Šťavu použijeme na podliatie sviečkovice.

Bulb Tip k receptu

Ako prílohu použijeme opečené zemiaky a varenú ryžu.

Jozef

07. 10. 2010, Recept navštíven: 1517x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Svíčková a la diplomat

Svíčková a la diplomat

Sviečkovicu posolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť. pripravíme si niekoľko ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Svíčková a la diplomat Link-arrow
Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...

Thumb

Zapékané lilky s mrkví

Lilky a mrkev nakrájíme na kolečka a dámme vařit do vroucí vody na 5 minut. Necháme okapat a 1/2 zeleninové...


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná svíčková

18. 09. 2016, 18:42

Přidat komentář
Ajaja
Tak jsem si tento recept uložila do kuchařky, vypadá nadějně a brzy si ho vyzkouším...

Ajaja 31. 10. 2010, 06:38

Jozef
Ďakujem pekne.Vyskúšajte ale je pomerne drahší.Jozef.Príjemný deň, a dobrú chuť.

Jozef 31. 10. 2010, 09:03

Ajaja
To sice ano, ale čas od času se to dá (např. manžel bude mít narozky, tak by mohlo být i toto jídélko)..:-) U nás teď stojí svíčková kolem 450 Kč, před rokem stála o 200 Kč více...

Ajaja 31. 10. 2010, 10:07

Jozef
Tak to je sila. U nás je sviečková podstatne lacnejšia tak okolo15 Eur.? O Vašich cenách v Čechách mám pomerne dobrý prehľad, často navštevujem príbuzných na Morave.Som rodák z Moravy,na Liptove už bývam cez tridsať rokov.Jozef.

Jozef 31. 10. 2010, 10:23

Ajaja
Jj, bohužel, je to tak... A to ji kupuji v Globusu, jinde je stále ještě dražší...

Ajaja 31. 10. 2010, 20:38

Facebook komentáře