Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 15

Tousty s Nivou a ořechy

Tousty s Nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toustového chleba, 200 g Nivy, 50 g mletých vlašských ořechů + několik celých jader na ozdobu, 80 g másla, špetka pepře, 1 lžíce koňaku

Do hodně změklého másla vmícháme strouhané ořechy, rozdrobenou Nivu a lžíci koňaku. Lehce opepříme a je-li třeba, malinko přisolíme, ale Niva je většinou slaná dost. Touto směsí potřeme plátky toustového chleba a ve středně vyhřáté troubě zapečem...

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Avokádo plněné lososem

Avokádo plněné lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, 1/2 hlávkového salátu, 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, 50 g kaviáru, troška pažitky

Obě avokáda oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Každou půlku podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou šťávou. Listy hlávkového salátu opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Potom je vložíme do lodiček z avokáda. Plátky loso...

Ledový vánek

Ledový vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 snítka meduňky, 100 g cukru krupice, 1 lžička jetelového medu, 1/2 lžičky citronové šťávy, 4 lžičky lístků černého čaje, 160 ml Brandy, 80 ml curacaa triple sec, šťáva z 1 citronu, 1 konzerva broskví, 1 konzerva koktejlových třešní

Meduňku opláchneme a lístky otrháme. Rozdělíme je do kalíšků formy na ledové kostky a zalijeme je vodou. Formu vložíme do mrazničky a vodu necháme ztuhnout. Do malého kastrůlku nalijeme 100 ml vody, přidáme krupicový cukr, med a citronovou šťávu....

Labužnický vlašský salát

Labužnický vlašský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor ve slupce, 1 cibule, 1 sklenka sterilované zeleniny - hrášek s mrkví ve slaném nálevu, cca 330 g, 2 sterilované okurky a 50 ml láku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 jablko, 10 dkg šunky, 2 vrchovaté lžíce majonézy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (případně protlačíme sítkem na brambory). Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Na kostičky rovněž nakrájíme šunku, okurku a jablko, přídáme k bramborám a cibuli. Hrášek s mrkví scedím...

Labužníkův salát s pomerančem

Labužníkův salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1 velký pomeranč, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 2-3 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Do mísy nakrájíme omytý salát. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Přidáme ho k salátu. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s křenem, solí a pepřem a promícháme se salátem.

Slunečnicové jehněčí řízky

Slunečnicové jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího, 150 g bílé veky, 1-2 dcl mléka, 1 vejce, sůl, slunečnicová semínka, máslo na smažení, špetka muškátového květu

Jehněčí maso pomeleme, osolíme, přidáme muškátový květ, veku namočíme v mléce a umeleme ve strojku po mase a potom prohněteme spolu s masem a vejcem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme ve slunečnicových semínkách a pomalu zvolna smažíme na...

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kozího sýra (váleček), 2 jablka, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), hrst lískových oříšků - sekaných, 2 lžíce medu, 10 dkg anglické slaniny

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na pečící papír. Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky podle počtu plátků jablek. Položíme na jablíčka, opepříme, přidáme tymián a lískové oříšky, zakápneme medem. Navrch položím...

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 200 g másla, 300 g cukru moučka, kůra z jednoho citrónu , 100 g kukuřičné mouky, 300 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Náplň: 250 g prášku Zlatý klas s mandlovou přichutí, 250 ml mléka, 50 g cukru krupice do mléka, 100 g cukru moučka do Hery, 250 g Hery, 250g oloupaných a nahrubo posekaných mandli, 100 g oloupaných lískových ořechů

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej form...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Piňa lady

Piňa lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ananas, 8 cl bílého rumu, 8 cl kokosového likéru, 2 cl Curacaa blue, 1 dcl vody

Do mixeru vložíme oloupané kousky ananasu. Rozmixujeme ho, přilijeme rum, likér, curacao a vodu. Znovu krátce promixujeme a přelijeme do láhve, kterou necháme vychladit.

Omáčka Tandoori

Omáčka Tandoori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne. Po...

Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menši krocan cca 3-3.5 kg, 100 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, Náplň: 3-4 housky, 50 ml bílého vína, 50 g másla, 100 ml zakysané smetany, 3 vejce, trošku citronové kůry, trošku strouhaného muškátového ořechu, 50 g oloupaných mandli, trošku jemné strouhanky

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položím...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Bochník s ořechy a olejem

Bochník s ořechy a olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

320 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 100 g sekaných ořechů

Všechny ingredience dáme do pekárny /prve tekuté pak sypké/, mimo ořechů. Zapneme základní program a ořechy přidáme po zvukovém signálu.

Stín smaragdu

Stín smaragdu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl peprmintového likéru, sklenka ledu, 2 cl Coca Coly, 1 cl limetové šťávy

Do sklenky s ledem nalijeme peprmintový likér, coca-colu a zakápneme limetkovou šťávou.

Dark live

Dark live

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl rumu, 2 cl vodky black, sklenka ledu, sklenka Coca Coly

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, rum a dolijeme coca-colou.

Gin Weather

Gin Weather

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Ginu, 1 cl triple secu, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, džus a zakápneme triple secem. Mužeme zdobit plátkem pomeranče.

Pink gin

Pink gin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 3 kapky angostura bitters, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, a zakápneme angostura bitters. Můžeme zdobit plátkem citrónu.

Polévka z bílého vína

Polévka z bílého vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého vína, 300 ml vody, 3 vejce, 60 g cukru krystal, 1 lžička citronové kůry, citronová šťáva z jednoho citrónu, 3 hřebíčky

V hrnci vyšľaháme víno, vodu, vajcia a cukor, pridáme citrónovú kôru a klinčeky a za stáleho miešania krátko povaríme do spenenia. Odtiahneme zo sporáka a ešte niekoľko minút miešame. Podávame v šálkach, dochutíme citrónovou šťavou.

Studená buráková polévka s kefírem

Studená buráková polévka s kefírem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3/4 l rajčatové šťávy, 175 g kefíru (dobře vychlazeného), 3 lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka bílého pepře, 50 g arašídů (nesolených), 1/2 lžíce petrželové natě, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce kopru

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro oc...

Avokádo se šunkovou pěnou

Avokádo se šunkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené šunky vcelku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce koňaku, špetka bílého pepře, 1 lžíce Tabasca, 2 avokáda, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lístky kopru, 8 plátků citrónu

Šunku, je-li třeba, zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme. K šunce přidáme smetanu a koňak. Pikantně okořeníme tabaskem a pepřem. Avokáda omyjeme, nařízneme podélně kolem pecky, půlkami otočíme a oddělíme je od sebe. Pecku v...

Houbové carpaccio

Houbové carpaccio

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub (žampiony), 1 lžíce citronové šťávy, 1 svazek bazalky, 1 rajče, 1 lžíce octa, špetka soli, troška celého pepře, 30 g parmazánu/parmezánu (v celku)

Houby očistíme, nakrájíme na jemné plátky, rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme citronovou šťávou. Opereme bazalku, lístky nakrájíme na jemné proužky. Omyjeme rajčata a bez tvrdé části kolem stopky nakrájíme na malé kostičky. Ocet smícháme se solí...

stránka: