Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 12

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g cukru krupice, 3 lžíce višňového likéru nebo džusu, 8 vajec, cukr moučka na posypání

Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V...

Řízky v bramborové babě

Řízky v bramborové babě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové nebo roštěné ( cca po150 gr), 400 g syrových brambor, 2-3 vejce, 100 g strouhaného uzeného sýru, 4 -5 lžíc strouhanky, špetka mletého pepře, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky potřeného česneku, 1 citrón a trochu zelené petržlenové nati na ozdobu, sůl podle potřeby

Rezne zo sviečkovice alebo z roštenky dobre naklepeme a posolíme. Zemiaky očistíme a postrúhame. Vmiešame do nich vajcia, strúhanku, rozotretý cesnak, a postrúhaný údený sýr. Okoreníme a posolíme. Do sku posypeme strúhankou a zo zemiakovej masy ...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vyšší vepřové kotlety, 100 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 2 žloutky, 2 lžíce strouhanky, asi 4 lžíce mléka, 4 jarní cibulky, 120 g hlívy , 1 kostka hovězího bujónu, olej

Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimích...

Tvarůžkový závin

Tvarůžkový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení olomouckých tvarůžků, 100 g anglické slaniny, 1 vejce na potření

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Rozválíme si listové těsto na plát a doprostřed plátu poklademe na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kousky nakrájené tvarůžky. Těsto z obou delších stran přeložíme do středu a kraje zmáčkeneme k sobě. Opat...

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 vepřové nožičky, 1 větší mrkev, 2 cibule, 2-3 bobkové listy, sůl dle chuti, 6 zrnek černého pepře, 2-3 sterilované okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, snítky petrželky

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec u...

Rozpečený hermelín

Rozpečený hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 smetanové Hermelíny, 1/2 skleničky omáčky Spak Chilli-česnek , 100 g šunky, 4 rajčata, 1 naťová cibulka, petrželka, bazalka, drcený pepř, sůl

Hermelíny dáme na pečicí papír na 5 minut pod gril. Opatrně přendáme na talíř a ještě horké uprostřed nakrojíme do kříže a otevřeme. Lžičkou opatrně vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme kornoutek ze šunky a kapsu naplníme zeleninovou směsí s koř...

Hermelínové suflé

Hermelínové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 25 g hladké mouky, 2 Hermelíny, 50 g nastrouhaného parmazánu, 2 lžíce pažitky, 5 vajec, 250 ml mléka

Trochou másla vymažeme 4 zapékací menší nádobky. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi, vsypeme mouku a minutku mícháme. Přiléváme mléko a za stálého míchání necháme ztuhnout, pár minut povaříme. Pak vmícháme na kousky nakrájený hermelín a nastrouhaný pa...

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Krvavý diamant

Krvavý diamant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl jahodového džusu, 2 cl vodky, sklenka ledu, jahůdka na ozdobu

Do sklenky plné ledu nalijeme vodku a džus. Promícháme, sklenku ozdobíme jahůdkou a podáváme.

Bouchaná

Bouchaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Spritu, 1-2 kostky ledu, plátek citrónu

Do sklenice nalijeme vodku a sprite. Přikryjeme táckem a zaklepeme (bouchneme) sklenkou, proto bouchaná. Alkohol se uvolni lehce do bublinek. Přidáme kostku ledu a ozdobíme plátkem citrónu.

Limetino

Limetino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl limetové šťávy, 2 cl vodky, sklenka ledu, lžička třtinového cukru

Do sklenice s ledem nalijeme vodku, limetkovou šťávu a nasypeme cukr. Důkladně promícháme. Můžeme ozdobit hoblinkou z limetkové kůry.

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Kyselý rus

Kyselý rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl limetové šťávy, 1 cl Curacaa blue, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a limetovou šťávu. Pak opatrně vlejeme přes lžičku curacao ať má koktejl správný pruhovaný efekt.

Vejce na hniličko s houbami

Vejce na hniličko s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hub dle vlastního výběru, 1 cibule, 3 lžíce másla, trocha citronové šťávy, 400 ml smetany, 4 vejce, svazek pažitky, sůl a pepř dle chuti

Čerstvé houby nejprve pečlivě očistíme a poté rozkrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, na němž pak opékáme cibuli s houbami po dobu 10 minut. Pokapeme citronovou šťávou, aby houb...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 koktejlových třešní, 100 g hořké čokolády, 50 g kokosové moučky, 5 listů máty peprné, 1 lžička chilli

Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přidáme nasekanou mátu a chilli. V čokoládě namáčíme koktejlové třešně a ihned je obalujeme v kokosu. Necháme oschnout na pečícím papíře, nebo je můžeme uložit přes noc do le...

Kapří sekaná

Kapří sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čistého masa z kapra, 150 g vepřového mletého masa, 1 rohlík, šálek mléka, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, koření na mleté maso, sůl, 1/2 červené papriky , lžíce oleje

Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sojovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku ...

Nigiri sushi

Nigiri sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 4 lžíce rýžového octu na sushi, 1 filet z lososa, 3 lžíce sojové omáčky na sushi, wasabi pasty dle chuti, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla rýže potopená a voda nad rýži měla přibližně 1 cm. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm...

Maki sushi

Maki sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 1 balení krabích tyčinek, 3 lžíce rýžového octu na sushi, 2 pláty sušených mořských řas, 1 lžíce pražených sezamových semínek, trocha pasty wasabi, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru, 1 mango nebo avokádo, 1 konzerva tuňáka, 3 lžíce sojové omáčky na sushi

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme 250ml vody. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a chvíli povaříme, přibližně...

Thajská kuřecí prsa

Thajská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, trochu Solamylu, několik lžic rostlinného oleje, špetka kari koření, špetka soli, pár kapek sojové omáčky, pár kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 200 ml kokosového mléka, 1 mrkev, 1 avokádo, 1 jablko, špetka kurkumy, špetka mletého zázvoru

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme je se solamylem. Opražíme na rozpáleném oleji, pak přidáme nudličky mrkve, drobné kostičky avokáda a jablka. Osolíme, přidáme lžičku kari, špetku kurkumy, zázvoru, sójové omáčky, worcesterské omáčky a zalije...

Kuřecí prsa s medovou krustou

Kuřecí prsa s medovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1 lžíce včelího medu, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky kečupu, špetka soli, troška mletého pepře

Z medu, sojové omáčky, soli, pepře a kečupu umícháme marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a dáme do marinády. necháme v chladnu odležet a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s hranolkami, bramborem a zeleninovým salátem.

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Plněné závitky s lososem

Plněné závitky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků - plátků uzeného lososa, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 hlávkový salát, 2 dkg křenu, 10 dkg zakysané smetany, 1 hrst kopru či jakékoliv bylinky, 1 citron

Vajíčka ušleháme s mlékem, přidáme mouku, prášek do pečiva, osolíme či i opepříme dle chuti, a necháme uležet asi 1/2 hodiny. Mezitím smetanu smícháme s nastrouhaným křenem a osolíme. Na rozehřátém tuku usmažíme 4 palačinky a necháme vychladnou...

stránka: