Pikantní pálivá salsa
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
35min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
120
kalorií
0.0g
cukrů
8.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jím zahustíme. Chvíli provaříme. Necháme vychladnout. Podáváme k masům a sekaným nebo jen tak k tortillovým chipsům.
Tatiana26. 06. 2011
Ingredience
- 1 velká cibule (nakrájená najemno)
- 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky)
- 1 sterilovaná paprička jalapeňo
- 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru krupice
- 0,5 lžičky kmínu římského (mletý)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- drcený barevný pepř
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.